Enquesta electoral

Pere López és el líder polític més ben valorat

El president dels liberals, Jordi Gallardo, és l’únic que suspèn en el sondeig del CRES

Pere López és el líder polític més ben valorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general i president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, és el líder polític més ben valorat pels andorrans. Així ho revela l’enquesta política del primer semestre del 2018 del CRES, en què López obté una nota de 5,77. D’aquesta manera, el socialdemòcrata continua sent, igual que l’any passat, el líder més ben valorat del Consell General, seguit del cap de Govern, Toni Martí, que ocupa la segona plaça amb un 5,31. També aproven el conseller d’SDP Víctor Naudi, que té 5,26, i el parlamentari d’Unió Laurediana Josep Pintat, amb un 5,10, així com la consellera independent Sílvia Bonet, amb un 5,24.

Gallardo, l’únic suspès

Per contra, el conseller general i president de Liberals d’Andorra (L’A), Jordi Gallardo, és l’únic líder que suspèn a l’enquesta, en què els ciutadans el puntuen amb un 4,99. En aquest sentit, el sondeig destaca la valoració de Gallardo segons el partit que els enquestats van votar a les darreres eleccions. Precisament, són els electors de L’A els que donen pitjor nota, un 4,77, a Jordi Gallardo, seguits d’aquells que van votar el PS, que puntuen el president liberal amb un 4,79. Els votants de Demòcrates per Andorra als comicis del 2015 donen a Gallardo un 4,95 i els d’SDP l’aproven amb un 5,35.

Així mateix, el president de Liberals d’Andorra és el líder polític menys conegut: només el 58% dels enquestats el coneix. Sílvia Bonet amb un 65,8% és la segona menys coneguda, seguida de Pere López i Víctor Naudi, amb un 69,8% i un 76,7%, respectivament. En canvi, Toni Martí és conegut per gairebé la totalitat dels andorrans, un 96,4%. D’altra banda, tenint en compte tots els polítics del Principat –cònsols, consellers generals o ministres–, Martí és el més ben valorat amb un 26,5% dels enquestats al seu favor, seguit de Jaume Bartumeu amb un 12,9% i Pere López amb un 10,3%. En quarta posició apareix el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El primer representant parroquial a la llista és la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

Aquestes xifres, però, atenen la pregunta multiresposta. És a dir, quan els enquestats han de valorar més d’un polític. El resultat varia quan els andorrans trien només un polític com el que per a ells té una millor imatge. I és que, tot i que el cap de Govern continua sent el més esmentat amb un 19,7%, el segon lloc és per a Espot amb un 4,6%, seguit de Bartumeu i Pere López.

Pere López és el líder polític més ben valorat

tracking