L'AREB recupera l'edifici de Banco Madrid

La policia espanyola desallotja els ‘okupes’ de l’organització ultradretana Hogar Social

L'AREB recupera l'edifici de Banco Madrid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola va desallotjar ahir per ordre judicial l’antic edifici central de Banco Madrid, a la plaça Margaret Thatcher, que estava ocupat des de l’abril de l’any passat pel grup ultradretà Hogar Social Madrid. Era el tercer cop que la policia intentava el desallotjament i al final ho va aconseguir fent fora la vintena de famílies que hi havia instal·lat l’organització ultra. El desallotjament va tenir lloc pels volts de dos quarts de set del matí i va transcórrer sense incidents.

Etiquetes:

L’edifici de Banco Madrid és propietat de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), ja que és un dels principal actius que tenia el banc espanyol filial de Banca Privada d’Andorra. Un cop recuperada la propietat, el primer que es farà, segons fonts properes al cas, és establir mesures de seguretat perquè no es pugui repetir una ocupació. Posteriorment, es faran algunes accions per redreçar el que s’hagi pogut fer malbé durant aquest temps. I en tercer lloc es posarà en marxa el procés per a la venda de l’edifici. Concretament, es contractarà una empresa especialitzada en aquest tipus d’operacions. La idea, similar a la de BPA, passa per establir un concurs entre les societats que estiguin interessades en l’adquisició de l’edifici. Finalment, el millor postor se l’enduria.

L’AREB, segons les mateixes fonts, espera treure el màxim profit possible per compensar les despeses del cas BPA. L’única valoració que s’havia fet fins ara de l’edifici establia un possible preu de venda d’entre uns divuit i uns vint milions d’euros. Aquesta xifra, però, és orientativa perquè els preus a Madrid han pujat de forma important durant els quinze mesos que la seu de la filial de Banca Privada d’Andorra ha estat ocupada.

Queixes d’Hogar Social

Hogar Social Madrid va reclamar que els deixessin treure els quilos d’aliments que hi havia a l’interior per evitar que es caduquin. El seu advocat, Ignacio Menéndez, va dir que no els havia arribat la citació del desallotjament i que s’havia produït amb nens a l’interior. El fet de saber amb antelació la data de desallotjament ja va fer que no es pogués realitzar anteriorment. Hogar Social en els intents anteriors havia preparat tot un dispositiu per impedir l’entrada. La policia, davant la necessitat d’utilitzar la força per entrar a l’edifici, va optar per ajornar l’operació, que ahir finalment es va culminar.

L'AREB recupera l'edifici de Banco Madrid

tracking