Comerç

El supermercat que substituirà el Punt de Trobada serà Auchan

L’empresa francesa ocuparà la planta baixa i la primera i inverteix inicialment 2,5 milions

El supermercat que substituirà el Punt de Trobada serà AuchanARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Pyrénées i la societat francesa Auchan han signat un acord per a la gestió i explotació de l’espai que actualment ocupa el Punt de Trobada. El pacte suposa que els francesos disposaran del 25% de la societat dels futurs grans magatzems que seran de la marca Auchan. La inversió que farà el grup gal serà de 2,5 milions d’euros, però segons fonts properes al cas, aquesta seria una aportació inicial, ja que en el futur està previst que n’hi hagi de noves. Cal recordar que l’acord d’Auchan i Pyrénées s’estendrà a molts altres àmbits i que s’ha previst que en el futur s’obrin altres negocis a Andorra, tant a nivell comercial com de serveis, entre els quals podrien incloure’s benzineres. Auchan, a través d’un acord marc amb el grup andorrà controlat per Patrick Pérez, ha previst un desembarcament important a Andorra que ha de desenvolupar-se els pròxims anys.

El planning per als grans magatzems que ocuparan l’espai del Punt de Trobada és que Auchan se situï a la planta baixa i la primera. La segona, on el Punt de Trobada també té comerç, encara està per decidir. Un dels elements importants de l’acord és el pacte que tenen les dues empreses per quedar-se els actuals treballadors de Punt de Trobada un cop es produeixi el relleu en la titularitat del comerç.

El Govern, segons les mateixes fonts, veuria amb molt bons ulls l’entrada amb força d’un grup francès com a inversor estranger dins del sector comercial. L’executiu ho veu com un punt positiu per a les relacions amb França.

L’obertura d’Auchan, però, no té data, perquè es troba pendent de la resolució del conflicte que mantenen la família Cachafeiro, propietària del Punt de Trobada, amb la família Mallol, propietària del terreny, i el Grup Pyrénées. Els Mallol tenen un contracte signat amb Pyrénées que suposa que els Cachafeiro han de deixar el Punt de Trobada, però l’afer es troba aturat per les accions judicials iniciades. Els Cachafeiro, segons altres fonts, consideren que el contracte entre els Mallol i Pyrénées és una trampa perquè els dos milions d’euros que es passaria a pagar de lloguer anual són, segons els Cachafeiro, una xifra irreal que només té com a objectiu que no puguessin fer una oferta per igualar. Els dos milions anuals són tant per l’immoble com pel terreny que el rodeja.

El procés de traspàs cap a Auchan es troba aturat, però Pyrénées confia que s’arribi a una solució per implementar el canvi al més aviat possible.

DECATHLON O LEROY MERLIN EN FORMEN PART

El grup Auchan, que forma part del Grup Mulliez (família fundadora), és un dels principals actors a escala mundial en la distribució i el comerç. L’empresa va derivar en un hòlding i s’han anat obrint altres tipus de centres comercials que estan especialitzats en diferents sectors. Els grans magatzems de productes especialitzats més coneguts del Grup Mulliez són Decathlon (possiblement el més conegut mundialment en l’àmbit del comerç de l’esport) i Leroy Merlin (especialitzat en construcció i bricolatge). També són força populars Bricomart, també de bricolatge, i Norauto, que inclou tant productes per a l’automòbil com tallers d’actuació immediata. El grup també explota altres supermercats que no porten directament la marca Auchan. A Espanya funcionen com Alcampo i també gestionen els de la marca Simply.

tracking