finances

Desallotjat el grup ultra Hogar Social de l'edifici Banco Madrid

L'operació ha començat a dos quarts de set del matí i ha transcorregut sense incidents

Imatge de l'ocupació de Banco Madrid l'abril del 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha desallotjat aquest matí per ordre al grup ultra Hogar Social de l'edifici que ocupava des de l'abril de 2017, propietat de l'antic banc de Madrid, a la plaça Margaret Tatcher. El desallotjament ha començat a dos quarts de set del matí, quan els agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP, Antidisturbis) han tirat avall la porta per accedir a l'immoble. Un cop dins, han fet fora als ocupants, concretament 20 persones, entre elles tres famílies i dos menors d'edat. L'operació ha transcorregut sense incidents i l'edifici ha quedat precintat.

Aquest ha estat el tercer intent de desallotjament, després que la policia intentés entrar a l'edifici en dues ocasions a l'abril i el maig i es trobés amb l'oposició de més de mig centenar de persones disposades a impedir l'operació.

El març de 2015, la intervenció de la Banca Privada d'Andorra (BPA) i de la seva filial a Espanya (Banc Madrid), per la seva suposada implicació en casos de blanqueig de capitals vinculats amb màfies, va provocar el tancament de l'edifici.

tracking