S'estavella un ultralleuger a Camp de Claror i el pilot resulta ferit

La víctima, de nacionalitat francesa, va patir una fractura vertebral i múltiples contusions

S'estavella un ultralleuger a Camp de Claror i el pilot resulta feritARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ultralleuger es va estavellar ahir a la zona de Camp de Claror, prop de la Rabassa, a Sant Julià. El cos de bombers va rebre l’avís a les 18.30 alertat pels antiincendis de Catalunya. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dues unitats de bombers: el grup de rescat de muntanya (GRM) i un equip medicalitzat. El cap de guàrdia de la unitat va explicar en declaracions al Diari que el rescat va ser “complicat” degut a l’orografia de la zona on va tenir lloc el sinistre, una àrea boscosa i amb roques a Camp de Claror, una zona propera a la Rabassa.

Etiquetes:

L’estat del pilot

Un cop al lloc dels fets, els bombers van trobar el pilot conscient. El rescat es va allargar gairebé dues hores i el cos antiincendis va traslladar el ferit a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. El pilot és de nacionalitat francesa i té 59 anys d’edat.

Fonts hospitalàries van confirmar al Diari que l’home té diverses contusions i una fractura vertebral. Per aquest motiu els equips mèdics van decidir que es quedés ingressat en observació “com a mínim fins demà”. D’altra banda, fonts policials van expressar que es desconeixen les causes del sinistre i que s’ha obert una investigació per esclarir-ne els fets.

Ensurt d’un parapentista

Per altra banda, un parapentista es va accidentar ahir a la zona dels Serradells, prop del crematori. Fonts de bombers van declarar al Diari que van rebre l’alerta a les 13.30 hores quan un veí de la zona hauria presenciat com el parapentista, de nacionalitat andorrana, perdia el control del parapent i activava el sistema de seguretat. Fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar una unitat del grup de rescat de muntanya, que va poder localitzar el parapentista i van procedir al seu rescat. Els bombers van alertar els serveis mèdics tot i que l’home, del qual se’n desconeix l’edat, va resultar il·lès.

El darrer accident amb parapent al Principat data del 2016, quan un jove va resultar ferit mentre practicava aquest esport a la zona de Cubil. El noi es va veure obligat a fer un aterratge inesperat. En aquell cas, a causa de l’aterratge d’emergència va acabar xocant contra un arbre. A conseqüència del xoc, el jove va patir diverses fractures costals i contusions a la zona pulmonar, però afortunadament es va recuperar del sinistre.

tracking