Andbank estudia la compra de la gestora de fons Merchbanc

La firma espanyola té un patrimoni de 400 milions en diversos productes

Andbank estudia la compra de la gestora de fons Merchbanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank Espanya es planteja la compra de la gestora de patrimonis d’assessorament financer del país veí Merchbanc amb l’objectiu de guanyar quota de mercat, segons fonts properes a la negociació. La gestora té un patrimoni d’uns 400 milions distribuïts en diversos productes com ara fons d’inversió, sicavs o plans de pensions. Les converses per a una possible adquisició es van iniciar fa mesos però la diferència entre el que demanava la gestora i el que oferia el banc van fer que quedessin aturades. Ara, segons les fonts, s’han intensificat els contactes per a la compra, que en el cas que s’arribés a tancar suposaria que els actius d’Andbank Espanya augmentessin prop d’un 5%. Merchbanc es va crear el 1981 i té oficines a Barcelona i Madrid. L’any 2016 va tenir beneficis de més de mig milió d’euros.

Etiquetes:

Andbank Espanya és una entitat especialitzada en la gestió de grans patrimonis. L’any passat va obtenir un volum de negoci de gairebé 9.000 milions d’euros, que va suposar un creixement de prop del 20% respecte a l’exercici anterior. Els beneficis van ser de 5,7 milions.

Multa

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat Andbank Espanya amb 440.000 euros en considerar que ha comès una infracció greu per “no actuar en interès òptim dels seus clients”. La multa està motivada per una operació que es va dur a terme el 2015, i és la segona sanció més baixa que la CNMV ha imposat a entitats financeres en anomalies similars. La multa es va publicar ahir al BOE i es pot recórrer davant la justícia.

tracking