reportatge

L'Andorra més rumbera

Més d’un centenar de persones s’apropen a la plaça del Poble de la capital per gaudir de l’actuació del grup Sabor de Gràcia en un concert homenatge a Peret.

L'Andorra més rumberaCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estem aquí fent un homenatge al pare de la rumba catalana. Gràcies a ell la rumba ha passejat per tot el món.” Amb aquestes paraules Sabor de Gràcia va començar ahir, pels volts de la una del migdia, el concert amb motiu de la festa del poble d’Andorra la Vella, que va aconseguir aplegar més d’un centenar de persones a la plaça del Poble de la capital. Al ritme de les cançons més populars del ja mític Pere Pubill Calaf, àlies Peret, grans i petits van poder gaudir d’un matí de diumenge ben diferent. Almenys així ho va assenyalar el Carles, veí d’Escaldes-Engordany, que va acostar-se al concert atret “primer per l’aperitiu que fan a la plaça tot just abans de l’actuació”, va bromejar, i també, “evidentment”, per una música que “ja és llegenda”.

Un fet que Sabor de Gràcia va corroborar des de l’escenari al crit de “volem recordar i homenatjar el rumber més gran que mai hi ha hagut”, per tot just començar a pronunciar unes paraules màgiques que van aixecar els ànims de tots els assistents: “Ay, saboreando, sa, saboreando, saboreando, sa, sa, saboreando...” Mentre ballava, “com quan encara era jove”, l’Anna va celebrar l’oportunitat de gaudir “d’un grup com aquest, en un dia amb un sol tan agradable com aquest i en un país tan bonic com aquest”. Al seu costat, el Rafael va resumir amb un simple “a mi m’agrada molt” el sentiment de tota la plaça, entregada, en aquell moment, al Borriquito como tú.

“Mai abans havia estat aquí, a la festa del poble d’Andorra la Vella i ara ja puc dir que l’any vinent hi tornaré”, va afegir.

Festa consolidada

Precisament en aquest sentit, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va congratular-se per una celebració “que s’està consolidant” després que el comú la recuperés ara fa dos anys. “És una festa important perquè necessitem contactar-nos”, va afirmar, i va remarcar que la voluntat de la corporació és continuar amb “aquest esperit rumber”. “A poc a poc esperem que això sigui una tradició”, va sentenciar Marsol.

tracking