reportatge

La nova Silicon Valley

Emprenedors d’arreu del món posen en relleu la idea que el Principat pot convertir-se en un dels centres neuràlgics de les noves tecnologies al sud d’Europa.

La nova Silicon ValleyCarlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Potser no té universitats com Stanford o un clima propi d’una badia marítima. Tot i això, Andorra té el potencial suficient per convertir-se en la nova Silicon Valley, la regió estatunidenca de Califòrnia que concentra les empreses tecnològiques més importants del món, com ara Google, Apple o Facebook. Així ho van assenyalar tots els emprenedors que, procedents de diverses parts del món, van participar ahir en el 20è Cicle d’empresa familiar i qualitat de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) a Anyós Park. “Andorra té grans oportunitats per poder dir que és la nova vall tecnològica dels Pirineus, el petit Silicon Valley, però ha de començar ja”, va afirmar l’emprenedor i neurocirurgià novaiorquès John Mangiardi, que va presentar el seu projecte: Optimus.

Una idea, va explicar, que planteja la reorganització dels quiròfans dels hospitals a través de la tecnologia per aconseguir més eficiència i registrar en temps real tot allò que està succeint a la sala d’operacions. Per la seva banda, el coronel de l’exèrcit d’aire francès i emprenedor, Thierry Bacquey, també va ressaltar la possibilitat de fer del Principat un enclavament tecnològic important al sud d’Europa. Durant l’explicació del seu projecte, una acadèmia de seguretat privada, va posar l’accent que “si fas una formació a França serà amb la normativa gal·la, i si la fas a Espanya amb l’espanyola. A Andor­ra, com que no forma part de la Unió Europea, podem oferir la formació en normativa internacional, que és vàlida a 192 països”.

De fet, el seu projecte: Escut Security Services funciona a Andorra des de fa tres anys i ja compta amb més de 450 inscrits per al curs vinent. Així, l’empresari va remarcar l’interès de la policia a provar la seva màquina de tir digital. En aquest sentit, un altre emprenedor, l’alemany Sven Huber va anunciar que ja s’ha posat en contacte amb el ministeri d’Educació per implantar Boolino a les escoles andorranes. Boolino, va manifestar, és una proposta per fomentar la lectura entre els més petits a través de llibres digitals interactius.

El president de l’EFA, Francesc Zamora, va recollir les idees dels ponents, tot afirmant que “la tecnologia és l’element que està generant el creixement econòmic més potent arreu del món”. Per això, va dir que la voluntat de l’EFA és atreure empreses tecnològiques cap a Andorra.

tracking