Mor un dels motoristes accidentats a l'Obac i l'altre està en estat crític

El ferit, possible causant del xoc en haver intentat avançar un cotxe en línia contínua

Mor un dels motoristes accidentats a l'Obac i l'altre està en estat críticFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels dos motoristes accidentats dimarts a la carretera de l’Obac, a Escaldes-Engordany, va morir ahir a la matinada a causa de la gravetat de les ferides. La víctima, que estava ingressada a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, era un resident portuguès de 32 anys, casat i amb dos fills. Treballava en un forn a Encamp i el dia de l’accident conduïa la seva motocicleta de la marca Kawasaki 636 Ninja amb matrícula andorrana en direcció la parròquia encampadana.

Etiquetes:

Segons les primeres hipòtesis policials, el presumpte causant del xoc hauria sigut l’home de 34 anys, que es troba ingressat al centre hospitalari en estat greu. El ferit, que està en coma induït i amb ventilació artificial, va ser intervingut quirúrgicament de la cama. Fonts del centre hospitalari van descartar traslladar-lo fora del Principat. L’home hauria infringit les normes de seguretat viàries i hauria intentat avançar un cotxe malgrat la línia contínua marcada a la calçada. Aleshores, hauria col·lidit amb la víctima frontalment. Segons fonts policials, els dos vehicles haurien excedit el límit de velocitat que estava permès.

L’accident es va produir quan passaven vint minuts de les set de la tarda de dimarts. Es va prohibir la circulació durant dues hores en els dos sentits de la marxa, desviant els vehicles pels túnels del Pont Pla i Dos Valires i no va ser fins pocs minuts abans de dos quarts de deu de la nit que es va restablir el pas.

Fonts consultades pel Diari van explicar ahir que el més probable és que s’organitzi un funeral a la víctima a Encamp, tot i que encara se’n desconeix la data. Tampoc se sap a hores d’ara si el cos podria ser traslladat a Portugal per enterrar-lo. Les mateixes fonts apunten que és poc probable que se li practiqui l’autòpsia, ja que l’home va traspassar mentre estava a l’hospital.

Amb la del motorista ja són quatre les víctimes mortals a les carreteres del Principat aquest any. El primer accident es va produir el 6 de gener passat, quan un motorista de 57 anys va perdre la vida per l’impacte contra una barana protectora a la calçada de la rotonda dels Dos Valires. El darrer sinistre va succeir el 22 de febrer passat a l’avinguda de Salou d’Andorra la Vella amb la mort del conductor d’una motocicleta de 46 anys i el seu fill, de 16 anys.

tracking