x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

Jover assegura que es podran establir "en breu" nous centres d'ensenyament superior

El nou text de l'educació superior possibilita que l'obertura es pugui fer per via administrativa, sense necessitat d'una llei específica per a cada centre
El ministre Eric Jover, durant la sessió de Consell General

El ministre Eric Jover, durant la sessió de Consell General

El ministre Eric Jover, durant la sessió de Consell General

ANA
El cap de Govern, Toni Martí, felicita els consellers de L'A i del PS per l'acord

El cap de Govern, Toni Martí, felicita els consellers de L'A i del PS per l'acord

El cap de Govern, Toni Martí, felicita els consellers de L'A i del PS per l'acord

ANA
Actualitzada 21/06/2018 a les 16:52
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha anunciat durant el debat de les lleis de la Universitat d’Andorra i de l’ensenyament superior que “en breu” espera poder donar “bones notícies” sobre l’establiment de nous centres d’ensenyament superior al país. El nou text possibilita que aquesta obertura es pugui fer, a partir d’ara, per via administrativa i que, per tant, no calgui una llei específica. Precisament aquest punt ha estat el que ha provocat que aquest text legal hagi comptat amb el vot en contra del conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, mentre que la resta de formacions hi han votat a favor. També ha estat positiu el vot a la llei de l’UdA, que s’ha aprovat per assentiment.
El ministre Jover ha posat en relleu que aquests dos textos suposen un “pas més” en la consolidació de l’ensenyament superior i que aquest estigui basat en aspectes com la recerca, la no discriminació, la qualitat de la formació dels joves i, fins i tot, la diversificació econòmica. Les diferents formacions polítiques han posat en relleu el tarannà positiu que hi ha hagut en la comissió legislativa i s’ha coincidit en el fet que són textos necessaris tant per a la consolidació de l’ensenyament superior com per al reconeixement de la Universitat d’Andorra.

D'aquesta manera, el conseller de Liberals d’Andorra, Ferran Costa, ha posat en relleu que eren “dos textos necessaris, sòlids”, tot i que no comparteix que els plans d'estudi hagin de ser aprovats pel Govern. Pel que fa al Partit Socialdemòcrata, Pere López ha destacat que la llei de l’UdA clarifica la seva estructura i ha manifestat el seus dubtes sobre el fet que les universitats privades no hagin de tenir una llei pròpia, ja que considera que si el projecte és fallit pot malmetre la imatge del país. El mateix criteri que seria necessària una llei per a cada centre ha estat compartit per Víctor Naudi, que ha considerat, però, necessària la llei de la Universitat d’Andorra. Per últim, el conseller de Demòcrates per Andorra Josep Anton Bardina ha dit que la llei d’ensenyament superior reforça la internacionalització i que la de l’UdA la “modernitza” i ajuda al seu desenvolupament. 

DA acusa el PS de defensar un model de transferències per interès electoral
La Llei qualificada de transferències als comuns ha generat debat al Consell General, arran de l'esmena a la totalitat presentada pels consellers del Partit Socialdemòcrata (PS) a la modificació que s'ha hagut de fer a la llei per complir amb la sentència del Tribunal Constitucional. L'esmena finalment s'ha rebutjat i el conseller general socialdemòcrata Pere López ha tornat a criticar els nous criteris per al repartiment de transferències. López ha retret els vots a favor de Josep Pintat, Joan Carles Camp i Sílvia Bonet, que van fer possible que tirés endavant.

La discussió ha derivat en un intercanvi de retrets sobre qui va fer "malabarismes amb els números" o va utilitzar "el full d'Excel" a la seva conveniència per beneficiar determinades parròquies. De fet, des del Govern i el grup parlamentari demòcrata han acusat el PS de defensar un model de transferències que "curiosament beneficia parròquies on poden tenir un interès electoral", com Andorra la Vella o Encamp, i de reduir les partides dels comuns on no tenen representació. Arran de la confessió que ha fet el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, assegurant que hauria votat en contra de les lleis de transferències i competències com va fer el PS, el pacte que estan preparant aquestes dues formacions també ha entrat a debat. Des de les files demòcrates els han demanat "coherència", mentre que Gallardo ha assegurat que Liberals d'Andorra ha evolucionat i que tenen la intenció de presentar "el millor projecte per al país, sigui amb qui sigui".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts