L'ossa del parc de Naturlandia va morir per una infecció a la matriu

L’animal, de 20 anys, va ser trobat amb mig cos dins de la bassa del tancat

L'ossa del parc de Naturlandia va morir per una infecció a la matriuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ossa que va morir dilluns al parc d’animals de Naturlandia ho va fer per causes naturals. La necròpsia practicada a les mateixes instal·lacions del parc per part dels serveis veterinaris va donar com a resultat que el plantígrad, anomenat Iaia, va morir per una infecció a la matriu. El parc d’animals, en un comunicat de premsa, va confirmar ahir la notícia, avançada pel Diari en l’edició de dimarts, de la mort de l’ossa de vint anys. La causa de la defunció, la infecció en la matriu, és una patologia habitual en osses d’avançada edat, van assenyalar des de l’ecoparc.

Etiquetes:

En el comunicat de premsa de Naturlandia s’indica que tècnics del parc van localitzar l’animal poc després de les nou del matí amb mig cos dins de la bassa del tancat dels ossos. D’acord amb el protocol d’actuació i davant de la sospita que l’animal estava mort ja que no responia a les indicacions dels mateixos tècnics, van avisar els del departament de Medi Ambient.

L’ossa Iaia va arribar a Naturlancia el maig del 2013, cedida pel parc d’animals de Cabárceno, situat a la comunitat autònoma espanyola de Cantàbria. Amb ella van arribar un mascle i una femella, Julio i Enciam, dos dels tres plantígrads que té ara mateix l’ecoparc lauredià. Dos anys després, entre el gener i el febrer del 2015, Iaia va sortir de la hibernació amb dos cadells, Torb i Neu, fills de Julio. Neu encara viu a Naturlandia mentre que el seu germà va ser l’os que va morir el 14 de juny de l’any passat abatut a trets per un guarda del parc d’animals. La resolució del cas encara està pendent, ja que ha de ser jutjat pel Tribunal de Corts.

L'ossa del parc de Naturlandia va morir per una infecció a la matriu

tracking