Normativa

La Llei de Protecció de Dades s'adaptarà al nou Reglament europeu

La jornada formativa sobre la nova norma compta amb 180 assistents del sector públic i privat

Conferència sobre protecció de dades a càrrec de Ramón Miralles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'hotel Holiday Inn d'Andorra la Vella acull avui una jornada amb experts en protecció de dades que han vingut al país per explicar el nou Reglament europeu en matèria de protecció de dades i el seu impacte per Andorra. "És un reglament que s'aplica als estats membres de la Unió Europea però que també té incidència en els estats tercers, com és Andorra", ha indicat Maria Ubach. La Llei de Protecció de Dades del Principat ja compleix amb la legislació europea i ara s'haurà d'adaptar a la nova norma, segons ha explicat la ministra d'Afers Exteriors. Les conferències i taules rodones han estat organitzades perl'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA), el Ministeri d'Afers Exteriors i en col·laboració el Collège d'Europe i han aplegat 180 assistents del sector públic i privat.

El Reglament europeu en matèria de protecció de dades és d'obligat compliment pels Estats membres des del passat mes de maig. Afecta els estats tercers com Andorra, ja que amplia el seu àmbit d'aplicació a tota empresa o institució que tracti dades personals de ciutadans de la UE, independentment de la residència d'aquesta empresa o institució. D'aquesta manera, si una empresa d'Andorra tracta dades de ciutadans europeus, haurà de complir amb aquesta normativa. Cada empresa ha d'estudiar si ofereix productes i serveis exclusivament a ciutadans europeus i "fer un inventari dels tractaments de la seva informació i començar a adaptar-se", ha destacatJoan Crespo, director deAPDA.

Al matí s'han celebrat dues conferències. La primera "La protecció de dades a Andorra: a l'avantguarda" a càrrec de l'advocat i catedràtic de Dret Administratiu José Luis Piñar, investigador en projectes sobre protecció de dades, dret digital i innovació tecnològica. La segona ponència, sota el títol "Introducció a la protecció de dades i al Reglament General de Protecció de Dades de la Unió Europea" ha estat impartida per Ramón Miralles, advocat especialitzat en compliance, ciberdret i ciberseguretat.A la tarda estan previstes tres taules rodones centrades en la incidència del RGPD en els àmbits bancari i financer, mèdic i de transports i turisme.

tracking