turisme

L'ocupació hotelera de maig creix un 12% respecte al 2017

S’ha optat per apujar preus en lloc de reduir-los i la facturació també s’incrementa en un 1,1%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera el mes de maig es va tancar amb un índex del 36,19%, el que representa un increment de l’11,82% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades facilitades per la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). El seu president, Carles Ramos, va destacar les bones xifres, sabent que es tracta d’un dels períodes més fluixos de l’any. “En general l’evolució és força positiva. Algunes activitats, com ara els campus esportius han funcionat bé i han tingut una bona acollida i hem salvat uns mesos complicats”. Per parròquies Escaldes és on més gent es va allotjar i gairebé va fregar el 50%, una situació que per Ramos no és estranya. “Està agafant un volum d’ocupació important. Tant a nivell hoteler i comercial, Escaldes està prenent molta importància i es podria dir que el centre del país s’està desplaçant”, va indicar. A més, va afegir que els preus hotelers a Escaldes són superiors als del capital.

Andorra la Vella amb una ocupació del 39,5% lidera la resta de parròquies on destaca positivament Sant Julià, encara que pel president d’UHA, s’explicaria per la caiguda de llits que han tingut. Per contra, les valls del nord és on menys pernoctacions hi ha, encara que en molts casos els hotels ja han tancat.

La facturació ha crescut un 1,1% respecte el maig del 2017 i això s’explica per l’augment d’un 3,27% del preu mitjà de les habitacions. Per Ramos, “això demostra que no apostem per baixar preus i captar així l’ocupació, sinó que treballem en la línia de mantenir el millor preu mitjà possible”. En aquest sentit, el president de l’UHA va destacar que un 37% dels establiments han incrementat el preu mitjà de venda i només un 18% el va reduir.

tracking