justícia

El vis-a-vis a la presó, la setmana vinent

Afers Socials i Andorra Telecom signen un conveni per la formació laboral dels interns

El vis-a-vis a la presó, la setmana vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sales per què els interns del centre penitenciari de la Comella puguin dur a terme les seves visites íntimes estarà operatiu a partir del 14 de juny. Així ho va anunciar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va destacar que el vis-a-vis dels presos “és totalment necessari des de la perspectiva de la reinserció i sociabilització”.

En aquest sentit, el ministeri que encapçala Espot va renovar ahir dos convenis de col·laboració amb Andorra Telecom per fomentar la inserció dels presos. El primer, va explicar el director general de l’operadora, Jordi Nadal, és el lliurament de teletargetes telefòniques als interns sense recursos perquè puguin comunicar-se amb l’exterior. Nadal va posar en relleu que el 2017 es van oferir un total de 45 targetes, mentre que enguany la donació s’ha augmentat fins a les 75. Una xifra que representa el 10% del total de l’aportació que fa Govern. Així mateix, el director general d’Andorra Telecom va remarcar que el segon conveni renovat consisteix en tasques laborals que l’empresa telefònica ofereix de manera remunerada als presos de la Comella. “Els interns empaqueten els descodificadors de televisió”, va manifestar Nadal, i va assenyalar que enguany Andorra Telecom encomanarà als presos la decoració nadalenca de l’aparador de la companyia. Segons va apuntar Espot, l’any passat hi van participar 17 interns, mentre que aquest any 2018 són 23 els que formen part d’aquest programa laboral.

“Hem donat feina a 17 de les 43 persones privades de llibertat del centre penitenciari de la Comella. Gairebé la meitat”, va remarcar el ministre d’Afers Socials.

Formació en atenció al client

En aquest sentit, Jordi Nadal va destacar que, a banda de la renovació de dos convenis, Afers Socials i Andorra Telecom van signar un de nou, en què la parapública es compromet a oferir formacions ocupacionals als interns amb l’objectiu d’afavorir la seva integració en el moment que surtin de la presó. Les formacions, va manifestar Nadal, estaran centrades en l’atenció al client, concretament, va dir, “en els call-center”. Per a Espot es tracta d’una iniciativa que permetrà dotar els presos de més competències laborals.

El vis-a-vis a la presó, la setmana vinent

tracking