'cas bpa'

El comissari Villarejo rebutja declarar sobre la policia patriòtica

L’expolicia va al·legar motius mèdics per no anar fins al jutjat per contestar a les preguntes del batlle

El comissari Villarejo rebutja declarar sobre la policia patriòtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari José Manuel Villarejo es va negar a declarar davant del batlle Manel Santolària, que n’havia demanat la compareixença als jutjats de Madrid perquè respongués sobre el cas de les presumptes coaccions de la policia patriòtica espanyola. L’antic comandament es troba ingressat a la presó d’Estremera i va presentar un certificat mèdic segons el qual no es podia desplaçar fins als jutjats pel moviment del cotxe, incompatible amb un problema mèdic d’esquena. Aquesta és la resposta, segons fonts properes al cas, que es va transmetre a Santolària, i per tant no l’ha pogut interrogar en relació a tota la trama que va acabar amb l’entrega, per part de Joan Pau Miquel a la policia patriòtica, de les dades bancàries de la família Pujol a BPA, segons va explicar Higini Cierco davant de la batlle Canòlic Mingorance.

Aquest pantallazo és el que va publicar El Mundo i va donar per a tot el cas Pujol. Higini Cierco va assegurar que Miquel havia entregat les dades per les amenaces de la policia patriòtica. Actualment hi ha una querella de la família Pujol a Andorra per revelació de secrets i una altra dels Cierco per les suposades amenaces i coaccions. És sobre aquests fets que Villarejo havia de respondre com un dels testimonis clau. Per motius sense aclarir, ni se li va proporcionar un transport adient al seu mal d’esquena ni es va fer la declaració per videoconferència.

Risc de fuga

La negativa de Villarejo a declarar davant de la justícia andorrana ha agafat més pes després que el comissari sí ho hagi fet davant la justícia espanyola, on té múltiples causes pendents. El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Gea va emetre ahir un aute pel qual decideix mantenir Villarejo en presó després d’haver-li pres declaració pels suposats delictes de suborn, blanqueig de capitals i organització criminal. El jutge considera que existeix un risc clar de fuga, ja que es considera que Villarejo té actius molt importants a altres països. A més, utilitzava diferents identitats i tenia passaports en blanc a casa.

tracking