Afers Exteriors

Sánchez preveu reunir-se amb Martí avui a Madrid

El Govern vol tractar la qüestió de l’Aeroport d’Andorra-la Seu amb l’executiu espanyol

Sánchez preveu reunir-se amb Martí avui a MadridEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, visita avui Madrid per commemorar els 25 anys de relacions diplomàtiques entre Espanya i el Principat. En l’acte, que se celebra a la Fàbrica Nacional de la Moneda i Timbre, està previst que hi participi el nou president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez. Fins ahir, però, la presència de Sánchez no estava garantida a causa de l’alta activitat política del mandatari socialista després de guanyar divendres passat la moció de censura contra Mariano Rajoy, amb qui estava prevista inicialment la trobada. Tot i així, segons ha pogut saber el Diari, el gabinet de Pedro Sánchez preveu la participació a l’acte i una reunió amb Martí que hauria de servir per parlar de l’agenda política i les qüestions que afecten les relacions entre ambdós països.

Un dels temes de més interès per a Andorra és el bloqueig que pateix l’Aeroport d’Andorra-la Seu per la manca del sistema d’aproximació per GPS, l’autorització del qual depèn del govern espanyol. La trobada amb Martí seria un dels primers actes institucionals de Sánchez, que també es reunirà avui amb el president d’Ucraïna, Petro Poroshenko, de visita oficial a Espanya.

L’acte d’avui a Madrid, al qual també hi assistiran el ministre de Finances, Jordi Cinca, i el titular d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, inclou un concert a càrrec del pianista Jordi Barceló i el saxofonista Efrem Roca. A més, en la jornada d’avui s’inaugurarà una mostra de les monedes d’euro andorranes encunyades a la Fàbrica Nacional de la Moneda i Timbre de la capital del regne d’Espanya.

El Principat també celebra enguany el 25è aniversari de les relacions diplomàtiques amb la República Francesa. Així, Toni Martí visitarà París el pròxim 7 de juny, on té previst reunir-se, després d’un concert de música clàssica, amb el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda. En aquest cas, el cap de Govern es desplaçarà a la capital de França acompanyat de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i del ministre de Turisme, Francesc Camp.

tracking