Treball

El Sipaag veu “passotisme” cap als funcionaris

Lluís Anguita

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, denuncia el “passotisme” del Govern cap als funcionaris pel fet que els mestres tinguin la possibilitat de prejubilar-se als 60 anys amb la futura aprovació de la Llei d’educació. Anguita va manifestar que si aquest dret no es fa extensiu a tots els funcionaris “se’ns està discriminant”. El sindicalista va declarar que “almenys tots els treballadors de l’administració hauríem de tenir les mateixes condicions”, i per tant, “hauríem de tenir l’opció de prejubilar-nos als 60”. Anguita va apuntar que estan “contents” perquè els funcionaris d’Educació hagin aconseguit això, però va admetre que “ens fa ràbia que amb uns es pugui parlar i amb els altres no”.

En aquest sentit, va criticar que quan es van reunir amb la ministra Descarrega, una de les “línies negres” que va rebutjar tractar va ser la de la jubilació, i va afegir que “si amb això volen que ens enfadem entre nosaltres, crec que no ho aconseguiran”. Anguita va assegurar que no tanca la porta a negociar, “ens intentarem reunir amb la ministra Descarrega les pròximes setmanes perquè creiem que mereixem els mateixos drets”, i va demanar més diàleg amb els funcionaris de l’administració general.

D’altra banda, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va felicitar el ministre d’Educació, Eric Jover, per haver arribat a “bon port” amb les negociacions de la Llei d’educació, però va posar de manifest que ha suposat una “demostració de democràcia i coherència a Descar­rega i Espot, que van ser incapaços de fer-ho amb la Funció Pública”.

tracking