La trobada de Martí amb Rajoy es farà per l'interès del president espanyol

El mandatari espanyol ha fet saber que participarà a l’acte de dilluns pels 25 anys d’inici de relacions diplomàtiques

La trobada de Martí amb Rajoy es farà per l'interès del president espanyolCHEMA MOYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es reunirà amb el president espa­nyol, Mariano Rajoy, dilluns que ve en el marc de l’acte de celebració del 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos estats. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va revelar ahir a la roda de premsa posterior al consell de ministres que ha estat el mateix Rajoy qui s’ha interessat per assistir a l’acte i mantenir una trobada amb Martí. “El govern espanyol ens va fer saber que el president tenia la intenció d’assistir a l’acte”, va explicar, detallant que per tant “s’ha previst una reunió de treball entre el cap de Govern i Rajoy per tractar aspectes de les relacions bilaterals que estiguin d’actualitat”.

Una d’aquestes qüestions, va precisar, podria ser l’aeroport d’Andorra-la Seu, ja que és un dels principals assumptes que les dues parts tenen sobre la taula. Un assumpte important, ja que l’aeroport no podrà acollir vols comercials i ser plenament operatiu fins que disposi del sistema d’aproximació de GPS per poder volar en condicions de mala visibilitat que ha d’autoritzar el ministeri de Foment espanyol.

No obstant això, Cinca va destacar que la trobada està pendent dels esdeveniments que puguin succeir al Congrés dels Diputats espanyol al tomb de la moció de censura que s’ha de votar demà i que d’assolir la majoria comportaria un canvi polític al govern de l’Estat veí. “L’actualitat política mana i hem d’acabar de veure si l’agenda serà la que s’acabarà fent”, va dir Cinca, el qual va deixar clar que passi el que passi a l’executiu espanyol l’agenda d’actes per Madrid es manté.

Per contra, no està previst que el Copríncep francès, Emmanuel Macron, participi en l’acte que se celebrarà a París per commemorar les noces d’argent diplomàtiques. En canvi, sí que ho farà el seu representant, Patrick Strzoda. Tant en l’acte d’Espanya com en el de França hi participarà el cap de Govern i també alts càrrecs de les diferents institucions andor­ranes, a més de les autoritats espanyoles i gal·les. La festa de Madrid tindrà lloc a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre la de París a la Salle Gaveau.

CARRILS BICI I PER A VIANANTS A LA CG-3 A ORDINO

El Govern ha licitat el darrer tram d’obres d’eixamplament de la carretera CG-3 a Ordino per fer-hi vorals per a vianants, per a ciclistes i dos carrils de circulació. La part licitada correspon a la que va del Cresp al Vilaró i dona continuïtat als treballs que s’estan realitzant entre la Cortinada i el riu Rialb, a sota del nucli del Serrat. L’obra global abraça de la Cortinada a Llorts i la part que es treu ara a concurs suposa la desena i darrera licitació del projecte d’eixamplament i rectificació de la via. Per altra banda, es destinarà mig milió d’euros a modernitzar la flota de l’àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX). En concret, s’ha convocat un concurs per adquirir un camió llevaneu amb bolquet i un camió Unimog 530, a més d’altres ginys per a la treta de neu.

tracking