Els agents rurals catalans multen dues motos de neu andorranes

La cap del cos assegura que la majoria dels rastres detectats provenen del Principat

Els agents rurals catalans multen dues motos de neu andorranesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents rurals de la Generalitat de Catalunya han tancat “satisfactòriament” la campanya per detectar les motos de neu que circulin per espais naturals protegits a la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà. La cap regional del cos als Pirineus, Anna Servent, va explicar que tot i que l’acció no va estar centrada en els conductors andorrans, “aquestes són zones frontereres amb el Principat” i per tant “ha tingut especial incidència al país”.

Etiquetes:

En aquest sentit, Servent va destacar que la campanya, que va començar al febrer, s’ha saldat amb dues denúncies a conductors amb motocicletes matriculades a Andorra. Ambdós pilots van ser controlats circulant il·legalment a la reserva nacional de caça Cerdanya-Alt Urgell i van rebre una sanció administrativa de 300 euros. “Els conductors han de ser conscients que a Catalunya no està permès circular amb moto de neu fora de camins i pistes forestals”, va indicar. De fet, Anna Servent va posar en relleu que el rastre de les motos detectades provenia majoritàriament del Principat. Segons va afirmar l’agent rural, el punt més conflictiu va ser el situat entre Naturlandia i el municipi català de Bescaran, així com la zona propera a la localitat de Tor, fronterera amb la Massana. “A Andorra hi ha molta tradició i afició a les motocicletes d’aquest tipus i a més s’ha de tenir en compte que el nombre de motos de neu al Principat és més elevat que a Catalunya”, hi va afegir. Així mateix, Servent va apuntar que “a Andorra hi ha carretera asfaltada fins al límit amb Catalunya i això permet el fàcil accés dels vehicles, que van fins a la frontera carregats amb les motos per després circular per la banda catalana”.

Els controls continuaran

La responsable dels agents rurals va assegurar que els controls continuaran la propera temporada d’hivern i va lamentar l’afectació que tenen les motos de neu sobre la fauna cinegètica i la protegida, el gall fer i la perdiu blanca.

tracking