Turisme

L'arribada de turistes russos i ucraïnesos creix un 42% a l'hivern

La temporada acaba amb un augment de turistes d’un 1,1% i la voluntat d’atreure els mercats més llunyans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de turistes russos i ucraïnesos que arriben al Principat a través d’operadors turístics ha augmentat un 42,5% aquest hivern en comparació amb el mateix període de l’any anterior, i van passar dels 17.961 als 25.598. El ministre de Turisme, Francesc Camp, ho va explicar ahir a la presentació del balanç de la temporada 2017-2018. En aquest sentit, va destacar el creixement mitjà del 22,6% dels visitants de mercats llunyans, com ara Israel o Suècia, i va afirmar que la voluntat del seu ministeri és reduir el pressupost dedicat a les campanyes promocionals a Espanya, “on ja estem força consolidats”, per “balancejar aquests diners” en favor d’altres visitants internacionals.

Pel que fa al nombre de turistes de l’hivern passat, Camp va afirmar que la temporada es va tancar amb l’increment d’un 1,1%. Això significa una xifra d’1.435.339 turistes, que no arriba a l’augment del 2% que Turisme es va fixar d’objectiu. El ministre ho va atribuir a una etapa de creixements “més moderats” i a una meteorologia desfavorable els caps de setmana. Els espanyols, amb 1.039.578, van ser els turistes més nombrosos, seguits d’altres nacionalitats, amb 246.979, i dels francesos, amb 148.782. En relació a les pernoctacions, van augmentar un 3,5% i es van situar en 5.236.133, amb una mitjana de 3,46 nits al país per turista. Quant als serveis turístics, les estacions d’esquí van incrementar un 2,6% els dies venuts, mentre que l’entrada a museus, Caldea o els refugis va caure un 0,9%.

CAMP APOSTA PER UN RECINTE MULTIFUNCIONAL FIX

El ministre de Turisme va afirmar ahir que no veu malament la possibilitat plantejada pel comú d’Andorra la Vella de traslladar el Cirque du Soleil de l’aparcament del Parc Central a l’espai del futur aparcament de la Dama de Gel. “El que importa és que es faci en un espai proper al centre de la ciutat”, va dir. En aquest sentit, Camp va posar en relleu “que més enllà del Cirque, Andorra necessita un espai fix perquè cada vegada es fan més esdeveniments i sempre estem tornant al mateix problema: la ubicació i l’espai”. El ministre va destacar que “està clar que cal fer la reflexió d’un espai permanent”, i va assenyalar que durant la pròxima legislatura s’hauria de “posar un interval de quatre o cinc anys” per posar en marxa aquest recinte multifuncional.

L'arribada de turistes russos i ucraïnesos creix un 42% a l'hivern

tracking