Jubilació

“Satisfacció” per la rendibilitat del 2,77% que ha assolit el fons de jubilació

Rascagneres insisteix en la necessitat d’aplicar mesures per garantir les pensions del futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació va tancar l’any amb 1.246 milions d’euros, 79 milions més que un any enrere. Es va assolir una rendibilitat del 2,77%, un any més complint el mandat legal de guanyar a la inflació. El 2017, a més, amb la particularitat que l’IPC va acabar estant per sobre del que s’esperava (va ser del 2,6%). El president de la comissió gestora del fons, Josep Delgado, va expressar la “satisfacció” pels resultats recollits amb alguns canvis d’orientació, com ara apropar-se més al límit legal que es permet invertir en renda variable (és del 35% dels diners gestionats i s’ha arribat al 31,6%) i també cercar fons d’inversió més especialitzats. La caixa de les pensions té vuit gestors més el propi equip del fons de reserva, que ja és qui més diners maneja (al voltant de 230 milions).

Sobre la possibilitat de demanar un canvi legislatiu per poder augmentar el percentatge de diners destinats a la renda variable, ateses les grans dificultats per aconseguir rendibilitats positives amb la renda fixa, Delgado va assenyalar que no estan en aquest estadi i que en tot cas seria una qüestió a plantejar “si ens trobéssim que no assolim l’objectiu que la llei marca” (respecte a estar per sobre de la inflació). En aquest sentit, el president de la CASS, Jean Michel Rascagneres, va asse-nyalar que s’han de regir per un criteri de “prudència” perquè del que es tracta és de poder pagar les pensions futures. I va insistir en la necessitat d’aplicar mesures per garantir la viabilitat del sistema. Sobre les crítiques a les seves propostes, va tirar d’ironia: “si algú en aquest país és capaç d’aportar alguna altra solució com un pou de petroli estarem encantats”.

LLEI MÉS CLARA PER A LES CANDIDATURES

Rascagneres va afirmar que “és una evidència” que la llei hauria de ser més clara respecte a qui pot ser candidat a ocupar la representació dels assalariats, després que la junta electoral hagi anul·lat una llista perquè hi concorre la càrrec d’un banc. El president de la CASS va afirmar que ells van entendre que ser sotsdirectora no era un càrrec directiu i que per això van validar inicialment la llista i que ara acataran el que digui el Superior. Respecte del cas de la treballadora detinguda per una presumpta sostracció de diners va evitar donar més detalls atesa la instrucció judicial en curs.

tracking