Infraestructures

El comú vol recuperar l'antic vial lauredià

Roig i Farré diuen que el projecte de Govern no solucionarà el problema del trànsit al poble

El comú vol recuperar l'antic vial laurediàFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Majoria i minoria del comú de Sant Julià coincideixen que el projecte per continuar la desviació que ha ideat el Govern no és el que necessita el poble. Des de la corporació, les dues forces estan d’acord a recuperar la proposta de l’antic vial que no es va poder fer, ja que “seria l’únic que posaria fi al problema del trànsit a la parròquia”, apunta el conseller de Cultura, Josep Roig. Per ell, el fet de “posar una rotonda a la sortida del poble no és el que volem”, i afegeix que “el que nosaltres demanem és poder recuperar aquell projecte que en el seu dia va quedar aturat i que preveu la construcció d’un túnel des de la boca sud de l’actual fins més enllà del poble”.

El conseller de la minoria Joan Albert Farré recorda que “des del principi ja vam dir que aquesta iniciativa que es vol fer no pot donar per acabada la desviació”, ja que “és un pla parcial i queda inacabat l’anterior, que és el que nosaltres apostem per finalitzar”. A més, també acusa el Govern de no voler-hi destinar els diners necessaris, segons el que ell entén del seu discurs. “Sembla que no volen o no poden fer-ho i ho lamentem profundament perquè sempre ens posen l’excusa de la manca de recursos, però a la pràctica veiem que sí que se’n destinen per a d’altres àrees que segurament no són tan necessàries com aquesta.” Roig, però, critica el conseller d’UL perquè “en el seu moment el Consell General va optar per fer el túnel de les Dos Valires en comptes de finalitzar el projecte a Sant Julià, amb persones pròximes al que avui és UL, així que no estaria de més recordar-los aquesta situació”. El conseller de Cultura explica que la proposta de l’executiu “és bona i permetrà revitalitzar una part de la parròquia. Des d’aquest punt de vista ho celebro però crec que acabar el desviament hauria de ser una qüestió de justícia per a Sant Julià i per al país”.

El cònsol major, Josep Miquel Vila, diu que es va arribar “a un acord amb l’executiu per fer aquesta obra i ha generat bastant consens”, però afirma que “ara mateix està exposat al comú perquè tothom faci les seves aportacions i en funció dels que ens diguin nosaltres ho transmetrem al Govern per si cal alguna variació”. En aquest sentit, Roig demana que aquesta exposició pública no sigui merament informativa, sinó que permeti canviar les coses. “Vull creure que així serà i que les demandes dels lauredians seran escoltades.”

La consellera de Demòcrates per Andorra Meritxell Teruel valora positivament el projecte “en línies general” tot i que hi troba a faltar una rotonda a l’altura de Banc de Sabadell. “Penso que la necessitem perquè la gent no hagi de baixar fins a Fontaneda per donar la volta.” La consellera, però, té algunes reserves sobre l’afectació que el desviament del trànsit pugui tenir sobre el poble. “Potser sí que ens mata una mica en l’àmbit comercial perquè quan només hi havia la carretera principal la gent es parava, però des que es va obrir la via de baix tothom va per allà i s’ha perdut el fet d’entrar-hi”, manifesta. Teruel també vol que l’executiu escolti les demandes de la població perquè “al capdavall escoltar-la sempre és important, en tant que serà la principal implicada quan finalitzi el projecte”.

tracking