x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

El Govern ha pagat mig milió d'euros al bufet Pujadas per la 'causa BPA'

L’advocat haurà cobrat 789.000 euros a final d’aquest any per la defensa des del 2016
Actualitzada 25/05/2018 a les 18:03
El Govern ha pagat més de mig milió d’euros al bufet Pujadas per la defensa de les causes derivades del cas BPA. Concretament, des de l’1 d’abril del 2016 fins al 3 d’abril d’aquest any l’executiu ha abonat un total de 527.725 euros al lletrat, 22.725 dels quals en concepte d’IGI, segons es desprèn de la resposta a la pregunta del conseller d’SDP, Víctor Naudi, que va publicar ahir el Butlletí del Consell General.
En el mateix escrit, el Govern detalla que durant tot aquest any es pagaran un total de 313.500 d’euros al despatx d’advocats de Manuel Maria Pujadas. Aquesta xifra situarà en els 789.000 euros els honoraris pagats al lletrat des que es va signar el primer acord, el 29 de juny de l’any 2016. El contracte inicial fixava en els 15.000 euros mensuals els honoraris per les funcions d’assessorament, consell i defensa en matèria civil i penal del Govern en l’afer BPA durant aquesta legislatura. Una xifra que el novembre del 2016 va ascendir als 25.000 euros al mes perquè es van ampliar les funcions de coordinació, que inclouen que el Govern es constitueixi en actor civil en totes les causes penals per blanqueig, en actor penal en la causa de Landstreet i a fer seguiment de les causes administratives.

La contesta de Govern defensa que “és perfectament raonable l’encomana concreta de la defensa de l’interès general a un bufet d’advocats més enllà que la pugui fer el Ministeri Fiscal en el marc de les seves funcions”, ja que “en cap cas es pot entendre aquesta encomana com un envaïment o un menysteniment de les competències del Ministeri Fiscal”. Així, assegura que “el Govern continua tenint plena confiança en el Ministeri Fiscal i el fiscal general”.

Cabal de la UE
El Butlletí del Consell General també va publicar una resposta de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, a una demanda del conseller Carles Naudi on explicita que Andorra haurà d’implementar un total de 25 annexos de la UE a l’ordenament jurídic. Es tracta del cabal comunitari relatiu al mercat interior que s’haurà d’adoptar “de manera progressiva i esglaonada”, i que es concreta en directives i reglaments englobats en el seguit d’annexos als protocols de l’acord d’associació.

Els reglaments, a més, tindran efecte directe en l’ordre jurídic andorrà. Segons indica Ubach, el Govern ja ha iniciat tot el treball d’anàlisi del material, però matisa que encara no s’ha decidit com s’incorporarà el cabal de la UE tot i que no descarta presentar un projecte al Consell per aprovar el que consideri.
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts