TRANSPORTS

Els bombers catalans vetllaran per la seguretat dels vols comercials a la Seu

Fins ara ho havien fet tècnics d’Aeroports de Catalunya formats en primers auxilis

Els bombers catalans vetllaran per la seguretat dels vols comercials a la SeuCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que està gestionada del govern espanyol, ha autoritzat Aeroports de Catalunya que les qüestions relatives a la seguretat dels passatgers de les operacions comercials que es realitzen a l’aeroport d’Andorra-la Seu vagin a càrrec dels bombers de la Generalitat i no dels tècnics d’aeroports formats en primers auxilis com s’estava fent fins ara. El canvi respon, segons van explicar ahir des de la mateixa agència que pertany al ministeri de Foment, al compliment de la normativa europea que té com a principal objectiu “augmentar la seguretat” en qualsevol supòsit d’accident o emergència aèria en aquestes instal·lacions.

L’aspecte de la seguretat en les operacions comercials amb passatgers, que acaba de ser modificat a instàncies d’AESA,va de la mà del contracte del servei d’informació de trànsit aeri AFIS (Aerodrome Flight Information Service), que en aquests moments és a càrrec de tècnics de l’empresa Saerco. Cal destacar, però, que s’està a l’espera de realitzar un canvi de corporació després que el setembre del 2017 Ferronats guanyés el concurs públic convocat. Fonts d’AESA van indicar ahir que el procés de canvi de proveïdor d’aquest servei “necessita un nou informe favorable que verifiqui el compliment dels requisits tècnics i operatius aplicables”. I és en aquest sentit que “el servei quedarà igualment garantit per a totes les operacions comercials”. Cal recordar que la firma Saerco va portar als tribunals l’adjudicació del servei d’informació de vols a l’empresa Ferronats en al·legar irregularitats.

En les operacions amb avionetes de pilots particulars, que no són vols comercials, el servei AFIS no es realitza en no ser obligatori. Mentrestant, les investigacions per l’accident de l’ultralleuger del dia 16 en què van morir els dos ocupants, de nacionalitat belga i residents a Andorra, continuen obertes.

tracking