dissolució de nevasa

Encamp i Canillo volen mantenir Grandvalira

Torres i Mandicó defensen la continuïtat de Grandvalira i l’establiment d’una tarifa conjunta encara que les dues estacions explotadores actuïn de forma separada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsols majors d’Encamp i Canillo, Jordi Torres i Josep Mandicó, defensen que es mantingui un forfet conjunt i el nom de la marca Grandvalira encara que les dues estacions que exploten el domini, Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig, finalment actuïn de forma independent amb la dissolució de la societat, Nevasa. Torres ho va manifestar ahir durant la diada de Sant Romà de Vila, una posició que, va assegurar, el comú defensa de fa temps. D’aquesta manera, el cònsol major d’Encamp va admetre que veu difícil evitar el trencament perquè és una cosa “que no depèn de nosaltres”. Així, va dir que “tot i que hi ha marge” per a la reconducció “ho veig complicat” i malgrat tot va mantenir que “no tirem la tovallola encara”.

En aquest sentit, va insistir en la necessitat de no renunciar a la marca, ja que “seria molt positiu per al país poder-la mantenir”. “Amb el que ha costat crear-la i els bons resultats que ens està donant, evidentment que hem de lluitar perquè aquesta marca no desaparegui i continuï existint”, va dir. Per això, Torres va opinar que “encara que siguin dues estacions independents” hi podria haver “un forfet conjunt que permeti esquiar a tot el domini i mantenir el nom de la marca”.

Una opinió que també comparteix el cònsol major de Canillo. “Nosaltres estem disposats a forçar el màxim que sigui per aconseguir aquests dos punts: forfet únic i marca”, va destacar. Mandicó va defensar aquesta posició argumentant que amb aquesta proposta la dissolució de Nevasa “a nivell del client final tindrà pocs canvis. Com a mínim hem de mantenir aquests dos punts i és desitjable que ho fem”, va insistir.

El futur dels treballadors

Sobre el futur dels treballadors, Torres va remarcar que “des del consell d’administració de Nevasa el missatge que van traslladar va ser de tranquil·litat”. “Evidentment, ja sigui en una o l’altra, les dues societats [Saetde i Ensisa] estan disposades a agafar-los i ara l’últim que falta és triar on ells volen anar”, va comentar. Algunes veus, com la de l’Associació d’Agències de Viatge d’Andorra (AAVA), han alertat que les “greus conseqüències” de la desaparició de Grandvalira arran de la dissolució de la marca operadora podrien comportar una pèrdua en el volum de visites al país.

Massa informes de l’heliport

D’altra banda, Torres va parlar sobre la possibilitat que el futur heliport s’ubiqui a la zona de les Tresoles i dels informes que han de donar llum verd a la seva viabilitat. “El Govern amb això ha sigut molt curós, i abans de tirar-ho endavant potser s’ha extralimitat demanant informes”, va indicar. En aquesta línia, va afegir que “a cap país del món es demanen tants informes per fer una infraestructura d’aquestes característiques”. Malgrat tot, el cònsol major d’Encamp va confirmar que si aquests estudis són favorables, “per part del comú no hi haurà cap problema” de donar suport a la construcció de l’heliport en aquest indret.

Segons Torres, els tempos per a l’execució del projecte depenen d’aquests informes “més que de les futures eleccions”, i va confirmar que han de garantir unes mesures de seguretat per poder donar seguretat. “Prevaler la seguretat és bo per a la tranquil·litat de tots els ciutadans i que tinguem tots els informes correctes i coherents, abans de tirar la infraestructura endavant”, va argüir. El cònsol espera que abans de finalitzar el mandat hi hagi “com a mínim” el vistiplau de l’heliport per tal de poder-lo tirar endavant.

Menys contraban

Jordi Torres també es va referir a la problemàtica del contraban. Si bé va constatar que “és cert que s’ha reduït” també va admetre que continua practicant-se “no d’una manera tan important però continua existint”, va dir. Amb tot, Torres va comentar que “s’ha establert una bona línia de treball entre els dos estats”, el francès i l’andorrà, per tal posar fil a l’agulla.

DIADA DE SANT ROMÀ DE VILA AMB EUCARISTIA, PICA-PICA I SARDANES

L’església de Sant Romà de Vila es va omplir ahir de gom a gom per celebrar la seva diada. Una eucaristia senzilla però solemne, oficiada per mossèn Antoni Elvira, que va aplegar una cinquantena de persones coincidint també amb dilluns de Pentecosta o segona Pasqua. En acabar la missa, un piscolabis i una ballada de sardanes van acabar de completar aquesta trobada popular.

Encamp i Canillo volen mantenir Grandvalira

Encamp i Canillo volen mantenir Grandvalira

tracking