societat

Acampada de 24 hores pel preu del lloguer

Es tractaria d’una acampada de 24 hores a la plaça del Poble un dia de juny

Acampada de 24 hores pel preu del lloguerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protestar “contra l’encariment del preu dels lloguers i la immobilitat de Govern”. Amb aquest objectiu va sorgir a les xarxes socials, ara fa poc més d’una setmana, una iniciativa que crida a acampar per mostrar el descontentament de la societat civil amb la situació actual del mercat immobiliari. Segons ha pogut saber el Diari, es tractaria d’una acampada “cívica i pacífica” de 24 hores a la plaça del Poble en un dia del mes de juny que encara està per definir.

Des de Podem Andorra expliquen que és “una iniciativa ciutadana transversal” amb la qual estan col·laborant perquè “ara mateix els preus dels lloguers són molt salvatges i amb el salari mínim no s’hi arriba”. “L’última reunió va ser fa tres dies. És un tema que està molt candent i en què s’està treballant”, afirmen. Així mateix, fonts de la formació assenyalen que, “atenent els moviments socials del nostre país i per fer costat a les persones afectades pels alts preus”, seria Podem qui assumiria “tot el procediment burocràtic que acompanya una protesta”. Podem Andorra “fa una crida a la ciutadania a sumar-s’hi i col·laborar”.

En aquest sentit, el secretari general de la Unió Sindical d’Andor­ra (USdA), Gabriel Ubach, va apuntar que des del sindicat “donen ple suport a qualsevol iniciativa que vagi a favor d’una regulació dels preus dels pisos”. Ubach va afirmar que de moment no s’han posat en contacte amb els promotors de l’acampada, però que estaran del costat de la ciutadania “en cas que es dugui a terme”. “Una de les grans assignatures pendents del govern de Toni Martí és el preu abusiu dels lloguers”, va afegir Ubach.

tracking