Partits

Insten el Copríncep a despenalitzar l'avortament

Insten el Copríncep a despenalitzar l'avortament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del PS Pere López i Rosa Gili van trametre ahir a París al representant del Coprín­cep francès, Patrick Strzoda, la necessitat “de despenalitzar l’avortament en els tres supòsits bàsics [perill per a la mare, violació i malformació del fetus]”. Els consellers del PS van recordar al representant d’Emmanuel Macron “les exigències en aquest sentit de molts organismes internacionals, així com les demandes de molts col·lectius al país”. Dins del seguit de queixes sobre la situació actual a Andorra, els representants socialdemòcrates van trametre que hi ha “la prohibició de tenir doble nacionalitat i la impossibilitat dels residents de votar a les eleccions comunals.”

López i Gili també van traslladar al representant del Copríncep gal l’important problema que suposa per a moltes famílies trobar un habitatge digne per culpa del fort encariment dels preus de lloguer. Així, van explicar com “una gran majoria de ciutadans contemplem com la passivitat del Govern ha estat decisiva en el fet de no garantir des dels poders públics el dret constitucional a un habitatge digne i en unes condicions de preu a les quals es pugui fer front, sense comprometre un percentatge desproporcionat de la renda”.

López va explicar que “l’objectiu de la visita era posar el Copríncep al corrent de quin és l’estat de desenvolupament i, en alguns casos, de nul desenvolupament de drets fonamentals, democràtics i sindicals, i també la preocupació per algunes reformes a tràmit”. Així, es vol que “tingui una visió àmplia de l’estat a Andorra d’uns drets que són fonamentals per construir una veritable democràcia”. I hi va afegir que “ens sembla que hi ha hagut una bona comprensió d’aquesta inquietud”, tot indicant que són “unes reivindicacions legítimes per fer un país de tots i on, més enllà del desenvolupament econòmic, cadascú pugui fer el seu projecte de vida”, i on “les condicions laborals i d’accés a l’habitatge no suposin situacions tan precàries com ens trobem actualment”.

tracking