Política

Naudi i DA acceleraran els contactes quan s'aproximin les eleccions

El conseller independent de la Massana assegura que només busquen trobar els punts en comú en l’àmbit programàtic

Naudi i DA acceleraran els contactes quan s'aproximin les eleccionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller independent de la Massana Carles Naudi va reconèixer que les converses amb DA per intentar arribar a pactes electorals “són públiques i notòries”, però que de moment només estan centrades a veure fins a quin punt els programes polítics es podrien trobar. “Fins ara ens hem cenyit a la manera d’entendre les coses. Si ho aconseguim, en una segona fase parlarem de persones, que també és un tema important”, va indicar ahir durant la inauguració d’Andoflora.

El conseller general va afirmar que aquestes trobades es van produir en el passat i que es repetiran com més s’aproximi la contesa electoral. “Les vam tenir abans, les tenim ara i com més s’aproximin les eleccions, més dinars, cafès i trobades de tota mena tindrem”, encara que també va recordar que la seva principal preocupació és la seva parròquia. “A la Massana és on tenim el nostre nucli i com es pot apreciar, sempre tenim relació amb tothom, encara que no sempre estiguem d’acord”, va dir. És per això, va indicar Carles Naudi, que els noms de les persones que haurien de liderar un hipotètic acord entre les dues formacions “quedarà per a una segona fase, quan ja s’hagin consolidat els eixos programàtics”.

Per la seva part, el cònsol major de la Massana, David Baró, es va apartar d’aquest tema tot recordant que “aquí [al comú] vam aconseguir fer una llista amb diferents sensibilitats que treballa per la parròquia. Estem còmodes així i entenem que la política nacional i la parroquial, segueixen camins diferents”. En aquest sentit, el cònsol va recordar que la unió interna del grup es manté “quan tractem els temes parroquials, ja que si saltem als nacionals, aleshores la perdem”.

Respecte a la possibilitat que aquestes “diferents sensibilitats” de­cideixin formar llistes pròpies a les eleccions comunals del 2019, Baró espera que no passi, ja que “de la mateixa manera que hem estat prou intel·ligents com per anar en dues legislatures amb un programa comú, m’agradaria que es repetís”, malgrat que entén que “fins que no es publiquin les llistes definitives, no veurem què ha decidit cada opció política”.

Defensa de Josep Pintat

Naudi va qualificar de “reflexió interessant” les paraules del conseller d’UL, Josep Pintat, que va demanar a l’executiu que retirés del Consell General la reforma de la Funció Pública. Al conseller general el sorprèn “la voràgine legislativa que segueix el Govern”, tenint en compte que el final de legislatura “podria estar a tocar”. Per Naudi només hi ha tres opcions que explicarien aquesta situació. “Primer que no tinguin cap intenció que s’aprovin, segon que ho vulguin fer ràpid i malament amb només els 15 vots de la majoria, o tercer, que les eleccions siguin al març i aleshores hi hagi més temps.” Per això recomana “fer una parada per agafar aire, que sempre és interessant”.

Naudi va recordar que “intentar aprovar tantes lleis cabdals per al país en tan poc temps, és com intentar menjar-se un elefant sencer. Cal fer-ho a mossegades perquè no faci mal de panxa”.

BARTUMEU RECOEIX CONVERSES "INFORMALS" AMB PERE LÓPEZ

El president d’SDP, Jaume Bartumeu, afirma que ha mantingut tres converses amb el president del PS, Pere López, per tractar un pacte a les llistes par­roquials de cara a les pròximes eleccions nacionals. Aquests intercanvis, segons l’excap de Govern, han sigut “informals”, a diferència de les dues trobades oficials que ja ha mantingut amb els Liberals. “Amb Pere López he parlat personalment d’aquesta qüestió i per telèfon”, assegura Bartumeu, que diu que “SDP ha fet una proposta i que és unànime” i que mantenen la proposta que van fer fa mesos.

“Nosaltres hem fet una proposta a les dues forces polítiques amb qui ens sembla que ens convindria arribar a un acord nacional per arribar a un programa de mínims”, diu Bartumeu, que hi afegeix que “després cadascú defensarà el seu programa econòmic i social”.

El president d’SDP afirma que estan “en espera” de rebre resposta. Tot i que saben que el PS no decidirà si pacta o no amb altres forces fins a finals de juny, Bartumeu assegura que “això no vol dir que no hi hagi feeling”. Per la banda dels blaus, Bartumeu explica que a les reunions s’han trobat amb el seu president, Jordi Gallardo, Amadeu Rossell i Valentí Martí. També hi era Víctor Naudi. Amb tot, Bartumeu afirma que vol ser “extremadament prudent” a l’hora de fer una valoració sobre quina és la sintonia actual amb cadascuna de les formacions.

Pere López, per la seva part, va assegurar ahir que amb la formació socialdemòcrata “encara no ens hem reunit” per començar a treballar la possibilitat d’assolir pactes electorals i que en canvi sí que ho havia fet de manera “informal” amb els Liberals, però que per ara “encara estem pendents de reunir-nos una altra vegada, tot i que no tenim la data fixada”, va dir.

tracking