reportatge

Inconscients dels residus

La celebració del Clean Up Day ha implicat cinc-cents escolars que han recollit més de 800 quilos de brossa de diversos espais naturals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l Clean Up Day és una iniciativa europea que pretén conscienciar la ciutadania de la quantitat de residus que generem. Alguns centres educatius del Principat han participat en la jornada i han recollit més de 800 quilos de brossa de diversos espais naturals i de l’entorn escolar. Aquesta diada se celebra al país des de fa quatre anys, enguany hi han pres part 500 alumnes provinents de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, l’escola andor­rana de Santa Coloma, l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, del col·legi Sant Ermengol, del col·legi Janer, els alumnes del centre de formació professional i els de l’Aula Taller de la Massana. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, així com la cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba, es van desplaçar fins a l’escola andor­rana de segona ensenyança d’Ordino per felicitar els alumnes. “No pensem abans de llençar”, així de contundent va respondre l’Abril, una alumna de primer d’ESO, després de recollir la brossa de l’entorn de la seva escola. L’alumna es va mostrar crítica amb la situació que es van trobar, “pensàvem que Ordino era una parròquia neta, però hem trobat bastanta cosa”. L’Humbert va arreplegar tanta brutícia que li costava recordar el que va recollir, “arreu dels llocs hi havia coses com ara cigarrets, una bicicleta, rodes i molts vidres”. La cònsol menor d’Ordino va reconèixer que l’exterior de l’escola “és un punt negre de la parròquia” i va declarar que esperen sanejar el terreny amb l’adequació de l’aparcament i la construcció d’un complex esportiu.

LES REUNIONS AMB EL SEP, SATISFACTÒRIES

El ministre d’Educació, Eric Jover, va destacar que les negociacions que el ministeri està duent a terme amb el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) per impulsar el projecte de llei d’educació de moment són “satisfactòries”. Segons Jover, ambdues bandes estan duent a terme una feina intensa i amb profunditat que “donarà els seus fruits”, així ho va reconèixer durant la visita que va fer a l’escola de segona ensenyança d’Ordino. El sindicat es va reunir dijous amb membres del ministeri d’Educació per tal d’avançar en les negociacions. Aquesta llei regularà per primera vegada el cos docent.

Inconscients dels residus

tracking