reportatge

De professió, lladre

La fiscalia demana tres anys i mig de presó per a un home de nacionalitat alemanya acusat de perpetrar setze furts i que actualment es troba fugit.

De professió, lladreSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

a fiscalia demana tres anys i mig de presó per a un ciutadà alemany acusat de perpetrar setze robatoris amb força. L’acusació pública també demana que indemnitzi les víctimes pels danys causats amb un import superior als 20.000 euros i la seva expulsió del país. Digne del guió d’una pel·lícula d’acció, així és la història del ciutadà germànic de 35 anys que hauria dedicat la seva estada a Andorra a robar en diversos restaurants i hotels. Els fets es van produir entre els mesos de febrer i març de l’any 2015. L’acusat actuava en establiments de caràcter hoteler, petits i aïllats dels nuclis urbans, on entrava amb relativa facilitat i sostreia el contingut de les caixes fortes i enregistradores.

La investigació policial va apuntar que l’home hauria arribat al país amb un vehicle robat d’Alemanya, concretament un Audi A6 que hauria utilitzat per desplaçar-se arreu del territori, i que té una ordre de recerca per la Interpol. De fet, segons la policia, almenys una desena dels robatoris es van produir en quatre dies consecutius, del 4 al 8 de març del 2015. Els furts es van perpetrar a Ordino, la Massana, Canillo i Sant Julià de Lòria, tots en locals d’hostaleria excepte un, que es va produir en una empresa de manteniment d’Ordino. El 9 de març les forces de l’ordre van detenir l’acusat. En el moment de la detenció, l’home estava pels voltants del restaurant de Naturlandia. L’acusat, que s’allotjava en un hotel d’Arinsal, va reconèixer 6 furts i el batlle va determinar-ne presó preventiva. En l’habitació d’hotel on s’allotjava la policia va trobar, entre d’altres, més de 10.000 euros en efectiu i una tauleta on curiosament s’havien fet recerques per Internet del centre penitenciari de la Comella. Complerts vuit mesos de presó preventiva, l’acusat va ser posat en llibertat en espera del judici. Un fet que suposadament hauria aprofitat per perpetrat un furt i robar una motocicleta amb la qual hauria fugit del país.

Durant el judici la defensa va argumentar que l’home va col·laborar amb la justícia en tot moment, per això demana un any i mig de presó condicional.

tracking