Política

El PS decidirà al juny si es presenta a les eleccions amb altres partits

Pere López admet que han tingut més contacte amb L’A que amb SDP

El PS decidirà al juny si es presenta a les eleccions amb altres partits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) té una data entre cella i cella. El pròxim 28 de juny, la formació celebrarà un congrés per definir la seva estratègia de cara a les pròximes eleccions generals, que podrien avançar-se a finals d’any. A banda de la línia programàtica, els militants de la formació hauran de dir si veuen amb bons ulls les coalicions amb altres partits de cara als comicis nacionals.

Després de la reunió del comitè directiu d’ahir, el president del PS, Pere López, va admetre que hi ha hagut converses amb els liberals (L’A) i SDP, tot i que de moment han sigut “molt primàries” i “molt informals”. “No es pot parlar a hores d’ara de converses amb un partit o amb un altre”. López va reconèixer que s’han reunit més vegades amb L’A que no pas amb la formació presidida per Jaume Bartumeu. Tot i que no en va precisar el motiu, va dir que “per qüestions determinades” les trobades amb els blaus s’han produït “amb més facilitat amb els liberals que no pas amb SDP”.

La direcció del partit presentarà una proposta als militants en el congrés de l’estiu perquè avalin els possibles pactes a les llistes parroquials, ja que a les nacionals el PS hi anirà en solitari. “El que queda molt clar és que el partit es presentarà amb una llista nacional en solitari i respecte a altres possibilitats, d’aquí al 28 de juny començarà a haver-hi segurament un moviment més intens que les converses fins ara més informals que hi ha hagut”, va avançar López.

DISCURS ECOLOGISTA

El comitè directiu d’ahir també va decidir, segons va explicar la primera secretària, Susanna Vela, incorporar el discurs ecologista dins del programa polític de la formació. De fet, aquest és un aspecte que el partit ja va introduir al programa del 2015, però ara el vol integrar “de manera permanent”. Vela va insistir, en aquest sentit, que el partit ha de “perseverar” en aquest sentit si es vol pensar “en les generacions futures”.

D’altra banda, directius del partit també tenen previst trobar-se el pròxim 14 de maig amb el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, per fer-li arribar una “visió àmplia de la situació real d’Andorra”. Tot i que López va manifestar que des del costat francès ja estan assabentats de temes d’actualitat com les negociacions amb la UE i el contraban de tabac, també volen aprofundir sobre temes com ara les prestacions per jubilació, la proposta de reforma electoral o la reforma de la Funció Pública.

ELS JOVES DEL PS RECLAMEN MÉS DRETS PER ALS COL·LECTIUS

Els joves del PS van organitzar ahir a la tarda un debat amb diferents col·lectius del país per debatre sobre els drets de les dones, dels immigrants, dels discapacitats i de les persones homosexuals. Els participants van arribar a la conclusió que encara hi ha procediments o drets que no són adequats o que no es compleixen i que ho transmetran a Govern perquè apliqui mesures.

tracking