Mobilitat

Restricció per anar a França per als camions de més de 19 tones

Els vehicles van circular amb equipaments ahir al matí al port d’Envalira

Restricció per anar a França per als camions de més de 19 tonesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els camions de més de 19 tones no van poder accedir ahir al matí a França a causa de la neu i de l’estat de la carretera. Segons fonts de Mobilitat, la restricció es va aplicar des d’un quart de vuit del matí fins a les dotze del migdia. Les precipitacions en cotes altes també va provocar que s’establís l’obligatorietat de circular amb equipaments especials a la CG-2, al Port d’Envalira, i a l’RN-22, per accedir a França. Aquesta mesura es va fer efectiva al matí durant una hora.

El cap d’emergències de Protecció Civil, Cristian Pons, va assegurar que malgrat les mesures, la situació a la xarxa viària va ser de “total normalitat”. Tot i les precipitacions a parròquies altes, Protecció Civil va afirmar que no hi ha risc de creixement del cabal dels rius. “No hi ha cap problema ni es preveu que n’hi hagi”, va dir Pons, que va puntar que les precipitacions febles afavoreixen el desgel “progressiu”. “Quatre gotes no tenen una influència directa al riu. El riu va baixant, però no va carregat.” Des de Protecció Civil van informar que es va fent el seguiment del cabal dels rius, però van matisar que el nivell d’alerta és molt inferior al de la setmana passada, quan es preveien pluges importants.

Amb tot, Pons va fer una crida a la precaució a l’hora de fer activitats en alta muntanya, ja que alerta que en punts superiors als 2.200 metres d’altura el risc d’allaus és de tres sobre cinc. El cap d’emergències de Protecció Civil va explicar que a la zona de Sorteny encara hi ha uns 270 centímetres de neu acumulada i que per les característiques que presenta, “pot ser que se’n desprengui alguna capa”.

tracking