Justícia

La fiscalia vol cinc anys de presó ferma per agredir un jove amb un got de vidre

L’acusat hauria colpejat amb un vas de vidre la víctima i li hauria danyat l’ull esquerre

La fiscalia vol cinc anys de presó ferma per agredir un jove amb un got de vidreArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana cinc anys de presó ferms per a un jove acusat d’un delicte major de lesions doloses. En el judici celebrat a Corts dimecres, el ministeri públic sol·licita aquesta pena per haver colpejat presumptament amb un vas de vidre un altre noi, la qual cosa li hauria provocat a la víctima la “pèrdua o inutilitat” de l’ull. L’acusació particular, que sosté les conclusions de la fiscalia, també demana que el processat pagui 81.000 euros en concepte de despeses mèdiques.

El ministeri fiscal considera provat el relat dels fets que van tenir lloc l’any 2013. Tot i reconèixer que algunes versions dels testimonis que van intervenir en el procés són contradictòries quant a la descripció dels actes previs dels fets, creu que el noi hauria propinat un cop de puny a l’altre amb el vas i que això hauria provocat que la presumpta víctima hagués perdut “gairebé la visió”. Els fets s’haurien produït en un local d’oci nocturn de la Massana i els dos implicats, que tenien discrepàncies per motius que no van quedar clars en el judici, haurien discutit prèviament al lavabo abans de la presumpta agressió. El processat, que va reconèixer els fets i va demanar perdó, va al·legar que va agredir la víctima en resposta a l’agressió prèvia d’aquesta i que la seva actuació va ser un “acte reflex”. El ministeri fiscal, si bé no va entrar a valorar si la víctima va pegar primer, va justificar que en qualsevol cas l’agressió amb el vas de vidre a l’ull no és justificada. “No considero que sigui un acte reflex”, va manifestar. L’agredit va declarar durant el procés que havia perdut visió a l’ull esquerre i el metge forense que va intervenir va certificar que l’òrgan havia quedat danyat i que la víctima només en tenia “un” que funcioni “correctament”.

La defensa, per la seva banda, demana que la pena sigui de dos anys i mig de presó i que la part ferma només sigui la que l’acusat ja ha complert al centre penitenciari. Per tant, com que la resta seria part condicional, no hauria de tornar a entrar a la presó. L’advocat defensor va assegurar que el noi “mai” no ha negat els fets i que el relat del seu client sempre ha sigut “coherent”.

A més, va al·legar que no va anar a buscar un got expressament, sinó que el tenia a la mà en el moment en què el jove hauria estat agredit i que la reacció va ser instantània. També va denunciar que la víctima havia provocat prèviament l’agressor.

tracking