Política

El Tribunal de Comptes no va rebre els números dels liberals

DA i el PS sí que els van presentar però ho van fer amb vàries irregularitats

El Tribunal de Comptes no va rebre els números dels liberalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra no va remetre a temps al Tribunal de Comptes els números consolidats del partit cor­responents als exercicis del 2015 i el 2016, ni tampoc va comunicar a l’ens fiscalitzador el nomenament d’un administrador general, incomplint d’aquesta manera el que disposen els articles 33 i 34.4 de la Llei qualificada de partits polítics i finançament electoral. Uns fets que constitueixen una infracció a la llei. Així ho assenyala el Tribunal de Comptes en els informes corresponents a les formacions polítiques dels anys 2015 i 2016.

Sí que van presentar els comptes Demòcrates per Andorra i el Partit Socialdemòcrata, però ho van fer amb algunes irregularitats, ja que no els van remetre amb el detall necessari en els llibres de tresoreria. Ni demòcrates ni socialdemòcrates, posa en relleu el tribunal, no havien obert un compte específic pels ingressos procedents d’aportacions de càrrecs públics i de titulars de lloc de lliure designació, incomplint l’article 26,7 de la legislació que els regula. En el cas del partit que dona suport al Govern, l’ens fiscalitzador també indica que l’any 2015 DA no havia obert un compte específic per les donacions rebudes, segons estipula l’article 26,7 de la mateixa llei.

El PS, d’altra banda, va remetre els comptes corresponents al 2015 el 31 de març del 2017, infringint la llei. Aquell exercici i també el del 2016, els socialdemòcrates van rebre donacions en espècie, ja que el lloguer de la seu del partit el va pagar el grup parlamentari. Fons del partit asseguren que això ja s’ha solucionat.

A PS i liberals se’ls incoarà un procediment sancionador.

tracking