Empresonat per mantenir relacions amb un menor

Suposadament tant l’acusat com el menor haurien declarat que el sexe va ser consentit

Empresonat per mantenir relacions amb un menorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de quaranta anys va ingressar ahir a la presó de la Comella després que la batlle considerés que hi ha indicis suficients de delicte en les relacions sexuals que ha mantingut amb un menor de catorze anys. L’home és responsable d’una organització de caire cultural i ha reconegut les relacions, però al mateix temps ha manifestat que van ser sempre consentides. Diferents fonts properes al cas van indicar que per les informacions que s’han conegut el menor d’edat també hauria manifestat que van ser consentides i que en cap cas hauria estat forçat ni físicament ni psicològicament a mantenir-les. En tot cas, el batlle que va escoltar ahir la declaració de l’acusat va considerar que no està tan clar el consentiment total i va decidir que havia d’ingressar en presó provisional.

Etiquetes:

La família del noi va presentar una denúncia a la policia per abusos sexuals quan va conèixer el que havia succeït. La fiscalia va analitzar la situació i es va demanar l’arrest de l’home de quaranta anys. La detenció va tenir lloc ahir amb el càrrec d’abusos i durant la jornada va declarar a les dependències policials. Els agents van posar ahir l’acusat a disposició de la Batllia, que en va decidir l’empresonament.

La polèmica de l’afer es troba relacionada amb l’edat de consentiment i si hi ha factors que poden alterar aquest consentiment. L’edat legal per poder donar el consentiment es troba en catorze anys, la mateix que té el menor, però existeixen factors que poden determinar que s’ha produït una situació de prevalença per part de l’adult. Aquesta situació podria provocar que l’adult, segons fonts properes al cas, indueixi el menor, tot aprofitant la diferència d’edat i el grau d’experiència, cap a un consentiment en unes relacions sexuals.

La batlle, segons aquestes fonts, ha considerat que existeixen prou elements, segons les declaracions, per desvirtuar el consentiment que suposadament hauria donat el menor i aquest hauria estat l’element clau per decidir que havia d’entrar a la presó mentre s’instrueix el cas. Un dels punts que podien haver derivat en la prevalença és el càr­rec de desenvolupa l’acusat, relacionat amb el món cultural i que el fa tenir una relació especial amb les persones de la seva comunitat.

tracking