Xavier Cornella pren les regnes de Crèdit Andorrà

Els accionistes acorden que el director general del banc es converteixi en el màxim executiu del grup

Xavier Cornella pren les regnes de Crèdit AndorràEduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta general ordinària d’accionistes de Crèdit Andorrà va aprovar ahir el nomenament de Xavier Cornella com a nou conseller executiu del consell d’administració del grup. Cornella, que manté el càrrec de director general, es converteix en primer executiu del grup Crèdit Andorrà. D’aquesta manera pren les regnes de l’entitat després que ahir el fins al 2018 conseller delegat de l’entitat, Josep Peralba, comuniqués als accionistes la decisió de jubilar-se que va presentar al consell d’administració el 12 de gener després de superar amb escreix l’edat de retir.

El president del consell d’administració, Antoni Pintat, va agrair a Josep Peralba “el seu compromís i dedicació en els més de 51 anys de trajectòria professional, 21 dels quals com a primer executiu”, i va ressaltar que “la seva figura ha estat fonamental en el creixement i la consolidació de Crèdit Andorrà com a banc de referència al Principat, que s’ha convertit en un grup financer internacional sòlid i amb alts nivells d’excel·lència i reputació”.

Aquests no van ser els únics canvis al consell d’administració del grup. Gilles Dregi, conseller director general de Reig Capital Group, és des d’ahir nou conseller de Crèdit Andorrà i home de confiança de Maria Reig, una de les màximes accionistes de l’entitat, que també ha decidit jubilar-se i que amb aquest nomenament busca un consell d’administració més professional. La junta va acordar la reelecció de Pintat i de Jaume Casal com a vicepresident, i el nomenament com a nous consellers d’André Roelants i Alfons Casanova.

Resultats de l’any passat

La junta d’accionistes va aprovar la gestió i els comptes de l’exercici del 2017, amb un resultat de 50,1 milions d’euros –que situa el grup com a primer banc d’Andorra en beneficis– i un volum de negoci de 16.266 milions, dels quals més de 10.000 milions en operacions al país. Aquestes xifres, va assenyalar l’entitat en un comunicat, reflecteixen el compromís del banc amb els clients i el país, i el situen com a líder del mercat andorrà. Els resultats es veuen reforçats, van indicar, per la solidesa que aporta una elevada ràtio de solvència, que se situa en el 16,15% (més de sis punts per sobre del mínim legal exigit, del 10%), i una ràtio de liquiditat del 61% (el mínim legal és del 40%).

Des de Crèdit Andorrà es considera el 2017 com un exercici marcat pel pla de transformació del banc, per fer evolucionar el model bancari i adequar-se al nou marc normatiu financer i comptable, així com de cooperació i transparència, que s’està introduint a Andorra i a escala internacional.

En el decurs de la seva intervenció davant dels accionistes, el president del consell d’administració va ressaltar “la fortalesa financera” del banc i va expressar que, en aquest context de canvi i reestructuració del sistema financer internacional, “Crèdit Andorrà, com a banc de referència del país, continua treballant per garantir el bon govern corporatiu, assegurar els més alts requisits d’ètica i integritat i vetllar pel seguiment dels estàndards de referència en la matèria”. Va afegir que segueix treballant “per preservar la confiança i la reputació del grup, a través de la qualitat dels serveis al client, la innovació i transformació digital i la sostenibilitat a llarg termini”.

Pintat va posar de manifest el procés de transformació en què està immers el banc, en el qual destaquen projectes com Merkaat, el primer assessor en inversions digital d’Andorra; el desenvolupament d’un mòdul d’advisory per a banca privada amb Salesforce, multinacional tecnològica escollida innovadora de la dècada per la revista Forbes, o l’aplicació Crèdit Wallet per fer pagaments a través del telèfon mòbil. “Tots ells són projectes que són la punta de l’iceberg d’aquest procés d’innovació”.

El president del consell d’administració va concloure que en aquest nou context de canvi “hem de liderar preservant l’essencial, el compromís amb els clients i el país, i creixent en el terreny de la innovació responsable”.

PERFIL

Josep Peralba, ex-conseller delegat

MÉS DE MIG SEGLE A CRÈDIT ANDORRÀ

La trajectòria professional de Josep Peralba ha estat estretament lligada a la de Crèdit Andorrà. Durant més de 51 anys va ocupar diverses posicions i responsabilitats en diferents àmbits de gestió fins arribar al càrrec de conseller delegat. Va ser el 1998 quan va integrar-se al consell d’administració de l’entitat com a conseller-director general i el 2001 va ser nomenat conseller delegat-director general. Un any després va afegir a les responsabilitats anteriors la de secretari del consell. El 2014 va deixar les tasques de director general, passant a ser conseller delegat i secretari del consell d’administració fins que va anunciar que es jubilava el gener passat. Peralba ha estat durant 21 anys el primer executiu del banc i un referent en el sector financer andorrà. Des de l’entitat, es considera la seva figura com a fonamental en el creixement i la consolidació de Crèdit Andorrà com “el banc de referència a Andorra”. Consideren que el seu lideratge ha estat “decisiu” en la transmissió d’una manera de fer banca basada “en el seny, la prudència, la fortalesa financera, el bon govern corporatiu i la responsabilitat”.

tracking