salut

Els psicòlegs confien estar coberts per la CASS el 2019

Els psicòlegs confien estar coberts per la CASS el 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi de Psicòlegs confia estar integrat al sistema sanitari públic a començament de l’any que ve. L’organisme va lliurar ahir al ministeri de Salut un document de 200 pàgines que inclou una proposta de serveis que han realitzat els professionals i que des del seu punt de vista haurien d’estar coberts per la CASS. Un informe que defineix l’àmbit d’actuació dels psicòlegs i que el Govern haurà d’estudiar i negociar amb el col·legi professional.

El president de l’òrgan, Òscar Fernández, va dir que s’han donat aquest any de marge per negociar les condicions per les quals els psicòlegs hauran d’exercir. “Tenim el que queda del 2018 per negociar, afinar les condicions i els terminis i confiem que a principi del 2019 això pugui ser una realitat”, va explicar, tot reiterant la disposició del gremi a asseure’s amb l’executiu.

Fernández va remarcar que el document s’ha acompanyat “de molta evidència científica” i “guies científiques que són vigents i acompanyades en l’àmbit mundial”, per justificar la intervenció del psicòleg en cada cas.

Àmbit d'actuació

Fernández va assenyalar que el dossier exposa quins casos, en el marc de la sanitat pública, haurien de ser tractats per psicòlegs i quins per l’hospital. En aquest sentit, va apuntar que els casos greus o molt greus, i que poden requerir hospitalització, recaurien en la competència de l’àrea de salut mental del centre hospitalari. “Som favorables que les patologies més greus es tractin des del SAAS, però n’hi ha d’altres que poden ser tractades fora. Entenem que hem de formar part del sistema com un especialista més”, va defensar, deixant clar que hauran d’estar en contacte permanent amb l’hospital.

tracking