gent

Un ex-campió gal d'esquí viurà al país per l'odi que rep per ser caçador

Luc Alphand ha estat assetjat a la xarxa per una foto on posava amb un os abatut en una cacera

Un ex-campió gal d'esquí viurà al país per l'odi que rep per ser caçador

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès Luc Alphand, excampió del món d’esquí el 1997 i ex-guanyador del ral·li París-Dakar el 2006, ha anunciat que es trasllada a viure a Andorra per les amenaces de mort que rep des de fa temps i pels atacs que pateix juntament amb la seva família. L’origen del malson d’Alphand arriba l’octubre del 2016 quan es publiquen a les xarxes socials unes fotografies de l’excampió en una cacera a Rússia. En la imatge de la polèmica se’l veu somrient davant d’un os abatut en una partida de caça. Alphand té en la caça una de les seves passions i no vol aguantar més tots els atacs que rep al país veí. Ha anunciat que ha arribat a un acord amb la Federació Andorrana d’Esquí per col·laborar en la preparació de l’organització de competicions internacionals com ara la Copa del Món.

Alphand, segons van publicar diferents mitjans francesos, ha declarat que “hem rebut milers de missatges d’un odi increïble, amb amenaces de mort, dir-li puta a la meva dona en notes escrites a l’hotel on treballa, assetjament als meus fills a l’escola...” Alphand ha volgut deixar clar des del primer moment que no es trasllada a Andorra per motius fiscals, sinó que vol disposar d’un entorn més segur i tranquil fora del punt de mira dels ecologistes i animalistes que l’han estat perseguint durant un any i mig. L’esportista ha destacat que no té intenció de venir a caçar a Andorra, sinó que aquest tipus d’activitat la fa en viatges a altres països. Ha declarat que no se sent segur a casa seva, a la vila natal de Serre-Chevalier, i per això ha optat per canviar la residència.

No va caçar l’os

Respecte a la polèmica amb la fotografia de l’os mort, Alphand va explicar que no havia estat ell qui el va abatre, però es va fotografiar al costat de companys de la partida de caça amb l’animal mort al davant. En aquella cacera a la península de Kamchatka, assegura, només va matar muflons. La fotografia, segons la seva versió, va ser presa per un guia de caça d’una altra expedició que anava a buscar ossos, mentre que la seva es dedicava als muflons. El guia va fer la foto amb el trofeu de l’animal mort al davant i va posar diversa gent al darrere, entre els quals Luc Alphand.

Alphand garanteix que deixa França perquè es nega a renunciar a la caça. L’exesquiador va afirmar que “he estat un caçador durant molt de temps i mai me n’he amagat, surto a les revistes de caça i això no significa que me’n vanti, perquè no tinc cap perfil de facebook on pengi les fotos”. Per a Alphand la caça “és més en l’esperit d’una expedició, un viatge i el descobriment... entenc que pot xocar i que a alguns no els agrada la caça, però no vull ser el cap de turc de dos mons oposats des de temps immemorials”. Afegeix que “soc un orgullós defensor dels 1,5 milions de caçadors francesos i que són més responsables amb la biodiversitat que molts ecologistes, que només donen lliçons i amenacen de mort de forma anònima a la xarxa”.

Alphand no ha comunicat encara la data exacta del trasllat a Andorra, però la notícia ha creat una forta polèmica a França. Alphand va enviar un missatge a aquells que l’han atacat dient que “sortiu de darrere dels vostres ordinadors i camineu a la natura, obrint els ulls, per acabar acceptant els altres, ja que la solució passa per compartir: la naturalesa és per a tothom, caçadors inclosos”.

tracking