El 88% de la qualitat acústica del país és bona o excel·lent

El 88% de la qualitat acústica del país és bona o excel·lentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la celebració del Dia internacional de la sensibilització envers el soroll, el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat han fet públic el balanç dels controls acústics realitzats el 2017 que, segons han explicat, reflecteixen “uns bons resultats”. I és que, el 88% de les estacions de la xarxa de control compleixen els objectius marcats en el cadastre sonor. En concret, el 37% de la qualitat acústica va ser bona i el 51% excel·lent, mentre que en cap moment de l’any passat la qualitat va ser molt dolenta.

Etiquetes:

Els segons millors registres

Unes xifres que situen el 2017 com l’any amb els segons millors registres, només superats per l’any 2014, des que Medi Ambient va començar a avaluar els nivells sonors el 2009. “Així doncs, l’evolució global de la qualitat acústica des de l’any 2009 presenta una tendència de millora en els nivells de compliment”, han asse-nyalat des del departament. En aquest sentit, han posat en relleu que les casuístiques que afecten negativament la qualitat sonora són principalment el trànsit de vehicles de motor, les obres a la via pública i la incidència puntual d’esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure. Així mateix, han apuntat que “alguns elements presents en l’entorn natural del teixit urbà contribueixen significativament a la remor de fons”, com ara les crescudes del cabal dels rius.

D’altra banda, des de Medi Ambient i Sostenibilitat han destacat que certs aspectes han contribuït a la millora dels nivells acústics, com és el cas de l’augment dels vehicles elèctrics en les principals artèries del país.

tracking