Reportatge

Festa a Ciutat de Valls per inaugurar els nous espais públics

Famílies amb nens petits van assistir ahir a la inauguració oficial de la nova placeta Ciutat de Valls i del parc infantil a l’antiga escola espanyola.

Festa a Ciutat de Valls per inaugurar els nous espais públicsComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van aprofitar l’assolellada jornada d’ahir per assistir a la inauguració oficial de la nova placeta Ciutat de Valls i del parc infantil que duu el mateix nom i que està habilitat a l’antiga escola espanyola. Els equipaments, que es troben precisament al carrer Ciutat de Valls, seran dos nous llocs d’esbarjo per als habitants de la zona, que concentra una forta densitat de població. A més, aquest barri no disposava de parc infantil ni de cap zona de lleure ni de repòs.

El parc, ubicat a l’antic entre escolar, que ja estava operatiu des del passat mes de setembre, és d’ús públic els caps de setmana i els festius escolars. Les famílies que es van aplegar ahir a la zona van poder gaudir de les actuacions dels Castellers d’Andorra, la Colla Gegantera d’Andorra la Vella, la Mulassa de Valls, i d’un espectacle infantil. El parc disposa d’una zona de jocs infantils, un camp de bàsquet i un espai de jocs per a infants més grans. D’aquesta manera, també es dona resposta a una de les demandes al que van fer alumnes de la parròquia al Consell d’Infants.

La construcció del parc i de la placeta han suposat una inversió de 245.000 euros. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que la zona de Ciutat de Valls és de les “més poblades” de la parròquia i que “fins ara” era una de les “més poc ateses”. “És un sector on viu molta gent treballadora i penso que feia anys que no es feia una infraestructura pública”, va dir el cap de Govern, Toni Martí. Marsol, de la seva part, va dir que “realment aquest barri es mereixia dues intervencions i encara se’n mereix més”.

Preguntada pel projecte d’instal·lació d’una rampa mecànica al carrer per facilitar la mobilitat dels ciutadans, Marsol va informar que té previst reunir-se amb els veïns del barri per avaluar quina és la situació. En aquest sentit, va afirmar que si la majoria dels ciutadans de la zona no volen la plataforma, el comú no la farà. En espera de les pròximes trobades, Marsol va apuntar que la construcció de la rampa podria suposar una dificultat per als camions a l’hora de carregar el gasoil. “Hi ha una sèrie de coses que s’han d’estudiar”, va avançar.

D’altra banda, l’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Valls, Albert Batet, que va aprofitar la jornada per anunciar que un dels accessos a la localitat catalana de Valls durà ben aviat el nom d’Andor­ra la Vella. El representant municipal va explicar que d’aquesta manera es vol agrair a Andorra la Vella haver batejat un dels principals car­rers amb el nom de la ciutat. “Hem de correspondre al retorn que ens ha fet Andorra”, va dir Batet, que alhora va afirmar que “la materialització” de la plaça inaugurada és “sens dubte excel·lent”.

Festa a Ciutat de Valls per inaugurar els nous espais públics

tracking