reportatge

L'Escola Andorrana canta per la pau

Més de 630 alumnes van participar ahir en la cantada que organitza cada dos anys l’Escola Andorrana. Aquesta vegada la pau ha sigut la temàtica que mestres i infants han treballat a les aules. El resultat, murals i cançons en diversos idiomes a l’auditori del Prat del Roure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poc abans de les 10 del matí grups de nens i nenes acompanyats de mestres i tutors arribaven al complex del Prat del Roure. La cinquena edició de la cantada de l’Escola Andorrana va reunir ahir 630 infants de segon cicle d’entre 8 i 9 anys que van interpretar cançons per la pau a l’auditori d’aquest complex escaldenc. Amb uns minuts de retard, a tres quarts d’onze, alumnes dels vuit centres de les diferents par­ròquies van pujar a l’escenari per cantar temes en català, francès, castellà i anglès. Primerament, però, els mestres van regalar-los Imagine, de John Lennon.

Abans de cantar, cada escola presentava la cançó que s’interpretaria i durant les actuacions els alumnes també acompanyaven la veu amb petites coreografies. True Colors, No dudaría o Escolta-ho en el vent són alguns dels temes que van sonar a l’auditori del Prat del Roure. Un dels mestres de l’escola de Canillo, Hèctor Pérez, va explicar que “el més important és que als nanos els encanta i s’ho passen genial”. I així va ser, s’ho van passar d’allò més bé en un ambient distès, alegre i festiu.

Precisament, un dels punts culminants de la trobada és el cant final que fan totes les escoles de forma conjunta. La cap d’estudis d’Escaldes-Engordany i cap del departament de música, Carme Vilana, va explicar que aquest és “un moment preciós que et posa la pell de gallina”.

La pau va ser el fil conductor de la jornada que les escoles van escollir a l’inici de curs. “Ara ja ho tenim molt per la mà perquè és la cinquena edició que fem”, va destacar Vilana. “Per totes les circumstàncies que hi ha [la pau] era una bona temàtica”, va dir la cap d’estudis. A partir d’aquí els mestres de música van ser els encarregats de fer els assajos amb els nens i nenes i, paral·lelament, també es van fer murals amb dibuixos i missatges que ahir es van exhibir durant la cantada.

L’acte va comptar amb la presència de diferents directors del sistema educatiu, de la directora de l’Escola Andorrana, Ester Vilarrubla, i del ministre d’Educació, Eric Jover. “Per a nosaltres és molt agradable reunir tots els nens de les parròquies i fer aquesta cantada on els docents també tenen una part activa”, va destacar el titular d’Educació. “Enguany han escollit temes al voltant de la pau que aporten un valor afegit i és el que intentem fer des de l’Escola Andorrana”, va manifestar. Jover va insistir que es tracta d’una activitat ideal perquè els infants “puguin gaudir-ne tots junts”.

L'escola andorrana canta per la pau

L'escola andorrana canta per la pau

Més de 600 alumnes de l'Escola Andorrana canten per la pau

Més de 600 alumnes de l'Escola Andorrana canten per la pau

Més de 600 alumnes de l'Escola Andorrana canten per la pau

tracking