justícia

Presó condicional per apropiar-se de 100.000 euros d'una immobiliària

Corts la condemna a 18 mesos i qualifica la no entrada a presó al retorn dels diners en tres anys

Presó condicional per apropiar-se de 100.000 euros d'una immobiliàriaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a 18 mesos de presó condicional una dona que es va apropiar de gairebé 100.000 euros d’una immobiliària que va obrir l’any 2010 i de la qual era sòcia amb dues amigues. Els magistrats qualifiquen la no entrada a la presó al retorn dels diners que es va quedar la dona en un termini màxim de tres anys. La processada haurà de retornar 12.225 euros a un client del qual es va apropiar els diners i 86.000 més del fons de la immobiliària que també es va quedar. Per no entrar a la presó, Corts ordena que pagui cada any com a mínim un terç de la totalitat de la responsabilitat civil.

En el judici a Corts les dues sòcies de la immobiliària, ja tancada, van relatar que la seva excompanya de feina va abusar de la seva confiança per apropiar-se dels diners. Les tres dones van decidir obrir el negoci i, segons les dues exsòcies, van pactar que no percebrien cap salari fins al cap d’un any i que els seus marits respondrien per elles. Les dues excompanyes van explicar que cadascuna d’elles va rebre una paga d’uns 1.000 euros per Nadal, però que no es van repartir res més. Acusaven la seva excompanya d’haver-se apropiat presumptament dels diners que tenien al compte, ja que era ella la que s’encarregava de fer les diferents operacions bancàries. De fet, van explicar que al cap de pocs mesos d’iniciar el negoci, l’acusada es va oferir per assumir la responsabilitat de fer les operacions relacionades amb la banca i que els impedia fer operacions al·legant diferents pretextos. Segons la versió de les dues exsòcies, la dona anava al banc a primera hora del matí, mentre elles anaven al gimnàs abans d’entrar a l’oficina. També la van acusar de falsificar alguns documents de les diferents operacions.

Van assegurar que no es van adonar abans dels fets perquè li tenien molta confiança, ja que és una dona que tenia un caràcter afable i sabia empatitzar molt bé.

tracking