turisme

Els habitatges turístics tindran nova regulació a final d'abril

El Lycée i AHA van signen un conveni de col·laboració
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reglaments dels habitatges d’ús turístic, que inclouen apartaments, xalets i cases adossades, s’aprovaran finalment abans que s’acabi el mes d’abril. El Govern també preveu donar llum verd al reglament de classificació dels hotels al maig. Ho va confirmar ahir el ministre de Turisme, Francesc Camp, durant la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Lycée Comte de Foix i Autèntics Hotels d’Andorra (AHA) per formalitzar els lligams en formació professional.

“Ens hem retardat perquè no era fàcil tancar tots els procediments de registre”, va argumentar Camp. “Aquests [reglaments] han sigut els més amplis i detallats i a partir d’aquí tot serà molt més ràpid”, va constatar. La resta de reglaments de la Llei d’allotjaments turístics, aprovada el juliol passat, tiraran endavant “de cara al juny o juliol”, va apuntar Camp.

Preguntat per les peticions dels hotelers sobre els ítems que se’ls plantegen amb la nova classificació d’aquests equipaments, el titular de Turisme va destacar que “no hi ha d’haver cap problema”. En aquesta línia, va precisar, però, que “hi ha alguns ítems que requeriran inversió”. Tot i això, va destacar que “primer volem enviar el document definitiu a les associacions en funció del nombre d’estrelles que vulguin tenir i a partir d’aquí que ens facin arribar si necessiten més temps”, va manifestar Camp, que en aquest cas no va fixar un termini concret. Amb tot, el ministre va destacar que “l’objectiu és que puguin adaptar-se i si no és possible sempre hi ha la possibilitat de reduir el nombre d’estrelles”. Tanmateix, Camp va assegurar que “escoltaran les seves opinions”.

Els habitatges turístics tindran nova regulació a final d'abril

tracking