POLÍTICA

El Consell aprova la modificació de l'impost de societats

El projecte de modificació dels serveis socials sociosanitàris s'ha acceptat per la majoria de la cambra. La proposta del PS per reformar els comuns sols ha obtingut el vot del grup liberal.

El Consell aprova la modificació de l'impost de societatsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General ha aprovat avui la modificació de l'impost de societats, amb els vots en contra del grup liberal i l'abstenció dels consellers del PS. El nou text recull noves exigències internacionals sobre la regulació fiscal, com l'ordenació dels règims especials. El PS ha lamentat que al text aprovat les organitzacions d'inversió col·lectiva no tributin, tal i com recollia l'esmena presentada per aquest, que ha estat rebutjada. El ministre de finances, Jordi Cinca, ha explicat que "comparteix la reivindicació", però no accepten la proposta perquè "s'ha de fer una reflexió més profunda".

D'una altra banda, el projecte de modificació dels serveis socials sociosanitàris ha estat aprovat per majoria, amb els vots en contra dels socialdemòcrates. Aquest text recull els canvis dels llindars econòmics per percebre les pensions de solidaritat. El conseller Pere López del PS ha retret al ministre d'afers socials, Xavier Espot, que "el DA busqui el canvi dels drets dels ciutadans per la caritat". Espot ha negat aquestes intencions i ha assegurat que "des que existeixen els ajuts, en un any, les pensions s'han multiplicat".

El Consell General ha rebutjat per majoria la proposició de llei del PS per reformar els comuns, la proposta dels socialdemòcrates l'ha recolzada només del grup parlamentari liberal, tot i que "creien que el redactat es podia millorar". Els arguments de la resta del consell per tombar el text ha estat el "no respecte al principi d'autogovern dels comuns". Per la seva banda, el conseller del PS, Pere López,ha defensat la necessitat que es debatés aquesta proposició perquè "cal que el funcionament dels comuns sigui més democràtic" i que la representativitat de les minories "sigui major, així com que tinguin un rol més important, el debat d'avui va de democràcia real", ha remarcat López, negant que el PS "es vulgui carregar els comuns".

Pere Lòpez

tracking