justícia

L'entorn de Janitskin denuncia que perilla la seva vida perquè no se'l medica contra el càncer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entorn del polític i periodista ultranacionalista finlandès Ilja Janitskin va denunciar ahir que la policia del seu país no li estaria donant el tractament contra el càncer que pateix i que això estaria posant en “greu perill” la seva vida. Segons es va informar ahir en mitjans de comunicació finlandesos, Janitskin hauria rebut diverses visites d’un metge a la presó finlandesa on es troba detingut des de diumenge passat i no hauria pogut rebre els medicaments receptats i adquirits a Barcelona perquè la policia no ho hauria autoritzat en no saber quin tipus de fàrmacs són. “Les activitats de la policia són escandaloses, s’està agreujant la salut d’una persona de la qual perilla la vida”, s’indica des de l’entorn del polític i periodista d’ultradreta.

Avui a les 12.30 hores està prevista la celebració d’una audiència no pública en què les autoritats judicials finlandeses hauran de decidir si Janitskin queda ingressat a la presó de forma preventiva en espera de judici o si se’l deixa en llibertat condicional. El finlandès va ser extradit d’Andorra divendres després que el TC no decidís sobre la paralització de la mesura.

L’ultra s’enfronta a una acusació de 46 càrrecs per part de la fiscalia. Els més greus són el d’incitar a la violència contra els immigrants i blanqueig de capitals. A Finlàndia Janitskin està considerat un dels defensors més aferrissats de les campa­nyes antiimmigrants.

tracking