societat

El preu dels lloguers, entre les principals queixes al Raonador

Els problemes amb la Seguretat Social també neguitegen la ciutadania

El raonador del ciutadà s'ha reunit amb les entitats de la capital
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seguretat Social o els preus dels lloguers són les principals queixes que rep el Raonador del Ciutadà, Marc Vila, en una línia de “continuïtat” des que va accedir al càrrec el desembre de l’any passat. Vila ho va confirmar ahir durant l’acte de presentació davant les entitats del comú de la capital amb l’objectiu de donar a conèixer la seva línia estratègica.

En un tercer lloc hi ha les queixes relacionades amb el saig, “una mica a distància dels altres dos temes”, segons va apuntar. En aquest sentit, va dir que ho està “estudiant de més a prop per veure si hi ha alguna qüestió general que pugui posar damunt la taula”.

Tot i això, durant la xerrada Vila també va voler posar l’accent sobre les novetats que incorpora la nova llei aprovada el novembre passat relatives a les noves funcions del Raonador, entre les quals ara també inclou vetllar i assessorar persones discapacitades i víctimes de discriminacions o desigualtats. “Hi ha una novetat notable sobre les funcions clàssiques del Raonador”, va subratllar Vila. Així, va destacar que només ha rebut “indirectament” queixes sobre discriminació. Per això, va sostenir que “o no es coneix prou la figura del Raonador” o bé Andorra té les institucions suficients “per fer-se càrrec dels temes de discriminació”. Una de les altres noves funcions d’aquesta figura és que ara també pot intervenir en conflictes entre privats.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, present a l’acte, va destacar que la trobada amb les entitats és una bona oportunitat de presentar “les novetats de la institució”.

El preu dels lloguers, entre les principals queixes al Raonador

tracking