catalunya

El CDR d'Andorra es manifesta a Barcelona

És la primera acció fora de les fronteres del Principat en què participa l’agrupació per la independència catalana

El CDR d'Andorra es manifesta a BarcelonaTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Defensa de la República (CDR) d’Andorra va participar en la manifestació que va te-nyir de groc ahir el centre de Barcelona per demanar la llibertat dels líders de l’independentisme català empresonats a Madrid. Sota el lema Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!, unes 315.000 persones, segons la guàrdia urbana, van participar en la protesta convocada per Espai Democràcia i Convivència, una plataforma formada per entitats de la societat civil, com ara l’ANC, i sindicats, com CCOO o UGT.

Primer acte fora d’Andorra

En el primer acte fora del Principat en què participa el CDR andorrà, els membres van desfilar amb una pancarta groga en què es podia llegir la paraula llibertat escrita amb lletres negres, així com CDR Andorra i el seu logo. Durant la manifestació, l’agrupació andorrana es va sumar als crits que reclamaven la independència i la fi de l’article 155 de la Constitució espanyola. En un text publicat al seu perfil de la xarxa social Instagram van explicar l’objectiu de ser presents a la capital catalana.

“Som a la manifestació per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”. Igualment, van denunciar “la criminalització de les mobilitzacions pacífiques i la repressió ideològica de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, van recordar alguns dels punts del manifest fundacional d’un CDR que es va constituir a final de març “com una eina pacífica de lluita social i política” per “generar una reflexió sobre la causa catalana a Andorra”. En el manifest, l’agrupació assegura que té la voluntat de “donar suport al poble català, que com tants altres pobles i col·lectius que pateixen la repressió i la discriminació s’organitza per lluitar pels seus drets”. Fins ara, el CDR andorrà només havia fet accions dins de les fronteres del Principat. La més destacada va ser la concentració que va aplegar una trentena de persones dimarts passat davant l’ambaixada espa­nyola contra les detencions de membres de CDR de Catalunya.

UN DELS CDR AMB MÉS 'FOLLOWERS'

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) s’han estès per tot el món amb l’objectiu de liderar les mobilitzacions ciutadanes en favor de la independència de Catalunya. Des que es van crear els primers CDR per defensar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, el nombre d’aquestes agrupacions no ha parat de créixer. Lisboa, Dublín, Boston o Bogotà són algunes de les ciutats, fora d’Espanya, que ja tenen un CDR. Andorra també té el seu comitè i, a més, és un dels CDR internacionals que tenen més seguidors a la xarxa social Twitter. Amb 1.758 followers està per davant del Comitè de Defensa de la República de Nova York, que en té 1.642, de Milà, que compta amb 1.226, o Montpeller amb 679. Tot i això, el CDR del Principat està per darrere del parisenc, que en té 2.513, i del comitè de Londres, amb 2.469 seguidors.

tracking