reportatge

Vull ser youtuber

Les xerrades de TheGrefg i Thetoretegg1 van ser el focus d’atracció dels 400 joves que es van apropar ahir a la sala escaldenca de Prat del Roure per conèixer les sortides laborals del Principat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

uanyar diners i fama internacional sense quasi haver de sortir de casa només amb l’ajuda d’una càmera de vídeo i un programa d’edició. Aquesta és la sortida professional més atractiva per als joves andorrans o almenys ho va semblar ahir davant la gran expectació que van generar els dos youtubers espanyols residents al Principat, TheGrefg i Thetoretegg1, a les conferències que ambdós van fer al vuitè Fòrum Estudiants-Empresa. I és que es van celebrar fins a nou xerrades durant tot el matí, com ara una sobre consultoria econòmica o periodisme, però les xerrades de les dues estrelles d’Internet van ser el gran focus d’atenció dels gairebé 400 estudiants de quart d’ESO, batxillerat, formació professional i universitat que es van apropar a conèixer les sortides laborals que oferien les 45 empreses presents a la sala escaldenca de Prat del Roure, com ara Andorra Telecom, Gala Perfumeries o Viladomat Esports.

“És la segona vegada que vinc i allò que més m’ha agradat són els youtubers, perquè és un tema d’actualitat que els joves seguim molt”, va explicar el Daniel Piñeiro, que va reconèixer no haver-se aturat als estands de les empreses. El seu company Tomàs Quiroga hi va afegir que malgrat que li va cridar “molt l’atenció la xerrada dels youtubers” per saber com treballen o per què van decidir dedicar-se a aquest món, el saló “està bastant bé per poder venir aquí i veure feines temporals”. Amb tot, la valoració de les companyies expositores va ser molt positiva. Carme Pérez, tècnica de selecció al magatzem Pyrénées, va posar en relleu l’interès de la fira “perquè és un punt de trobada entre les empreses i els estudiants, que a vegades desconeixen allò que tenen al seu país per poder treballar”.

En aquest sentit es va expressar Aina Pérez, administrativa d’Ski Andorra, que va apuntar “que hi ha una mica de desconeixement dels oficis que es duen a terme a les estacions d’esquí del Principat i és una bona oportunitat per explicar-ho”. “Estic convençuda que alguns dels joves que van demanar-nos informació l’any passat han treballat aquesta temporada a les nostres estacions”, va dir.

Precisament en aquest sentit, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va destacar “l’èxit del fòrum” i va assegurar que molts dels joves assistents es van interessar per les ofertes laborals de cap de setmana o estiu, que “creen un lligam que en un futur es pot convertir en una relació laboral”.

Vull ser youtuber

tracking