política

Martí compta amb prou suport per aprovar les transferències

UL, Independents de la Massana i Sílvia Bonet tenen la intenció de votar-hi a favor

Valoracio Pere Lopez
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ja té prou suport per aprovar la modificació de la Llei de transferències, que preveu repartir a parts iguals els 4,4 milions d’euros que van ser invalidats pel Tribunal Constitucional. Malgrat que els consellers de l’oposició no han declarat oficialment el seu vot afirmatiu, el discurs dona a entendre que si no hi ha imprevistos d’última hora, els parlamentaris d’Unió Laurediana i d’Independents de la Massana i Sílvia Bonet hi donaran llum verd.

L’executiu necessita aprovar la llei al Consell General per majoria qualificada. Per fer-ho, s’ha de garantir tres vots de consellers de l’oposició de la circumscripció nacional per sumar majoria. Pel que fa a la circumscripció parroquial, ja compta amb el suport necessari gràcies als deu consellers demòcrates.

El conseller d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi va explicar que la idea dels cinc consellers “era donar-hi suport, però evidentment estem al punt de partida”. Naudi va afegir que el nou text, que ahir va entrar a tràmit parlamentari, “s’ha de tornar a votar i per tant el volem tornar a estudiar”. Ara bé, el conseller massanenc, que va dir que faran consultes per garantir que el nou text és constitucional, va afirmar que “si el Govern necessita un vot qualificat, preferim donar-hi suport nosaltres abans que el vot qualificat depengui d’un grup que modifiqui un model de transferències que a nosaltres ja ens funciona”.

Per la seva banda, la consellera independent Sílvia Bonet, que ja va donar suport al text aprovat al Consell General el mes d’octubre passat, també té previst repetir la mateixa consigna de vot. “Jo el que vaig expressar és que seguiré el mateix criteri que l’altra vegada”, va dir Bonet, que alhora va afirmar que si hi ha una posició favorable dels comuns no hi posarà “impediments”. Amb tot, la consellera independent va dir que esperarà fins al final per confirmar el seu vot. “M’esperaré que no surti cap informe o cap altra cosa”, va dir Bonet, que alhora va afirmar que també vol llegir-se tots els informes jurídics.

En canvi, els tres consellers del grup parlamentari liberal, als quals Martí també espera perquè hi donin suport, no van donar cap pista sobre la seva consigna de vot. La consellera liberal Judith Pallarés va explicar que parlaran amb els assessors i amb els membres del partit abans de prendre una decisió. “No hem expressat cap criteri en relació amb el sentit de vot i intentarem revisar que la proposta que se’ns fa s’adeqüi a la demanda del TC”, va afirmar Pallarés, que va dir que “tot està obert”.

El Partit Socialdemòcrata va anunciar que presentarà una esmena a la totalitat a la nova proposta de Martí i es va mostrar en desacord amb el nou repartiment perquè creu que perjudica les par­ròquies més habitades.

Martí compta amb prou suport per aprovar les transferències

tracking