societat

La família de Prada inicia els tràmits per a la seva repatriació

La mare del difunt afirma que les proves d’ADN han verificat la seva identitat

La família de Prada inicia els tràmits per a la seva repatriacióB.PRADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La repatriació del cos de Samuel Prada León, el resident de 24 anys d'origen gallec que va morir a Síria el 10 de febrer passat mentre combatia dins de les milícies kurdes de les Unitats de Protecció Popular (YPG) contra l'exèrcit turc a la regió d'Afrín, és imminent. Segons va explicar ahir al Diari la mare del finat, Beatriz Prada, el trasllat del cadàver del seu fill a les instal·lacions del consolat espanyol d'Iraq, situat a la ciutat d'Erbil, a mitjans del mes de març per part dels milicians kurds va fer possible que les restes del guerriller hagin estat sotmeses a les proves d'ADN amb el fi de verificar la seva identitat.

Empremtes dactilars

En aquest sentit, Beatriz Prada va afirmar que les comprovacions genètiques es van dur a terme a través de les seves empremtes dactilars i que aquestes van confirmar efectivament que el cos era el de Samuel Prada. Consegüentment, la seva progenitora va assenyalar que la família ja va començar a fer tots els tràmits necessaris per fer arribar el cadàver del seu fill a sòl espanyol.

“Ja estem mirant vols per portar-lo fins a Espanya”, va destacar i va afegir que “allò més difícil ja està fet, que era treure el seu cos d’Afrín”. Baran Galícia, el nom de guerra del resident en honor al seu lloc de naixement (Ourense), va arribar a Andorra amb sis anys quan la seva família va traslladar-se al Principat per treballar. Va estudiar a l’escola Sagrada Família i va fer el batxillerat a la Margineda. Quan va acabar els estudis va treballar en un pub d’Escaldes, propietat de la seva família. El jove va viatjar a Síria per primer cop el 2016, tot i que va estar-s’hi només una setmana, per ajudar en tasques humanitàries en camps de refugiats.

Segons van manifestar des del seu entorn, després d’allò que va veure va decidir tornar-hi. D’aquesta manera, Prada va marxar a Síria el 23 de juliol de 2017 per enrolar-se a la milícia kurda i així “ajudar amb les armes”. El pla de Samuel Prada era combatre durant sis mesos i després tornar a casa, però l’inici dels bombardejos a Afrín a finals de gener, on ell es trobava, van fer-ho impossible.

tracking